Karácsony Gergely a kormányzati hivatalnokok mosolyoffenzívájáról – nem ad pénzt a kormány a Lánchíd felújításra

A lakájmédia tolja a hazugságokat és az uszítást fővárosi ügyekben (is), közben a kormányzati hivatalnokok afféle mosolyoffenzívába kezdtek – ez lenne a mesterterv?

Ezzel együtt én örülök, hogy létrejön a Budapesti Fejlesztési Központ, mert ezek szerint – szemben egyes kormányzati munkaanyagokkal – mégiscsak Budapest fejlesztése a cél.

És örülök Vitézy Dávid kinevezésének is,

akiről nem egyszer mondtam el: nagyra becsülöm szaktudását. Tegyük hozzá, hogy ez a szaktudás a fideszes városvezetés alatt leváltást ért, az ellenzéki városvezetés alatt már kinevezést. (A leváltásról amúgy egyedüliként szavaztam nemmel az akkori közgyűlésben.)

Egy azonban világos kell legyen mindenki számára:

lehet alternatív városházát építeni a kormányban, de a program, amit megvalósít, csakis egy lehet. Mégpedig az, amire a budapestiek világos és egyértelmű felhatalmazást adtak október 13-án.

Az a program, ami elveiben, megközelítésében különbözik mindattól, amit ez a kormány tesz az országgal. Az én programom.

Mindenesetre a valós szándékokat Dávid kinevezésénél talán jobban tükrözi, hogy arról tájékoztattak:

az eddigieken felül nem adja meg a kormány a Lánchíd felújításához szükséges támogatást.

Pedig nem kértünk sokat vissza a Budapesten megtermelt bevételekből,

csak pont annyit, amennyibe a miniszterelnök dolgozószobája került. Szerintem a város és az ország egyik legszebb közös szimbóluma megér egy dolgozószobányi pluszt.

Hiszen enélkül a Lánchíd elkerülhetetlen felújításának elhúzódása fenyeget, dolgozunk a megoldáson – a kormány nélkül.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük