Voks 2022Kiemelt hírek

Frissítve! Karácsony Gergely: örülök a „leleplezésnek”

karacsony

Súlyos állításokat tartalmazó felvétel jelent meg szerdán a Herbal Reality youtube-csatornáján. Nem sokkal később a hanganyag már nem volt elérhető a videómegosztón, de több más helyen felbukkant a weben.

A több részletből álló felvételen végig Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt beszél a választásról, és az azon induló néhány – mind MSZP-s – polgármester-jelöltről. A beszélgetések nem hivatalos, hanem privátnak tűnő környezetben zajlottak, amin a jelölt hallhatóan kötetlenül beszél. (Részletesen itt olvashatják)

„… örülök a “leleplezésnek…”

A főpolgármester-jelölt közösségi oldalán válaszolt:

„Újabb szintet lépett a fideszes kampány. És újra lefelé, mert úgy látszik, náluk mindig van lejjebb. Nem elég, hogy nap mint nap hazudnak valamit, hogy megzavarják a rendezvényeimet, most titkosszolgálati eszközökkel, magánbeszélgetésről készült manipulált hangfelvétellel akarnak megfélemlíteni. Nem fog sikerülni. Mert nekik van félnivalójuk, ők azok, akik nem mernek vitázni, akik csuklyás embereket küldenek, ők azok, akik félnek a létrejött ellenzéki egységtől.

A habonyi-rogáni fondorlatként létrejött hangfelvételen

nem hangzik el semmi érdemi, amiről nem beszéltem volna korábban a nyilvánosság előtt is. Beszéltem arról, hogy gazdasági szereplők megfenyegettek – itt sem beszélek másról. Beszéltem arról, hogy sok vita volt korábban az ellenzéki oldalon. És beszéltem arról is, hogy nálam zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. Örülök a „leleplezésnek” – immár minden budapesti tudhatja, hogy a magánbeszélgetésekben is ezt vallom.

Rengeteget dolgoztunk azért, hogy az ellenzéki egység végre létrejöjjön

A vitáinkon túl vagyunk, az együttműködésünk minden nappal erősebb, ez egy erős és egymással szolidáris, méltányos szövetség. Ez egy csapat. És én sem hagyom, egyikünk sem fogja hagyni, hogy ezt a csapatot bárki meggyengítse. Mert bennünket nem az érdekek, hanem a közös hit köt össze. Minden támadást közös erővel verünk vissza, minden támadás erősíti ezt az összefogást és erősít engem is.”

A 444.hu kérdéseire Karácsony Gergely válaszai.

Ujhelyi: pártállamra jellemző a Karácsony Gergelyt érintő lejárató kampány

Pártállami eszközöket használó lejárató kampányt emlegetett a Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltről nyilvánosságra került hangfelvétellel kapcsolatban Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő egy más témában tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Ilyen eszközöket pártállamokban használtak: titkosszolgálati módszerrel, manipulatív, összevágott hangfelvételeket tesznek közé – mondta kérdésre válaszolva a szocialista politikus.

Szerinte ez a válasz Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti vitára történő felhívására. Ahelyett, hogy Tarlós István kiállt volna, „jött egy mocskos politikai lejárató kampány” – fogalmazott Ujhelyi István.

Kijelentette, egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor és Tarlós István – beleértve „Rogánt és manipulatív bandáját” – fél Karácsony Gergelytől.

(Forrás: MTI)

About Author

Szólj hozzá!