Karácsony Gergely: lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is! - ...és a többi jómadárral mi a terv? - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony Gergely: lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is! – …és a többi jómadárral mi a terv?

Aki sumákol a közbeszerzéseknél, fizessen Tiborcz adót! A remek ötlet 2018-ban született Hadházy Ákos nevéhez köthetően, aki az illeték névadója is egyben. Arról, hogy pontosan milyen súlyos visszaéléseket tárt fel az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF), már írtunk. A képviselő javaslata a parlamentben zárt fideszfülekre talált, de Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt programpontjai közé emelte és megfejelte Mészáros Lőrinc számonkérésével is.

Hirdetés

A javallat

Hadházy törvényjavaslata ez volt:

„az európai uniós támogatások felhasználása során visszaélést elkövető természetes személyekre, valamint az európai uniós támogatások felhasználása során visszaélést elkövető gazdálkodó szervezetek tényleges tulajdonosaira terjed ki”.

A közpénzeink védelmében azokra vonatkozna a Tiborcz-Mészáros-adó, akik olyan jogsértést követnek el, amely eredményeként

„a Magyar Államnak az Európai Unió intézményei felé visszafizetési kötelezettsége keletkezik”.

Tiborcz o2018 októberében többek között azt nyilatkozta, hogy:

„Vállalkozó beállítottságú ember vagyok, régóta nagyon sok minden érdekel. 2007-ben, 19 évesen indítottam el az első vállalkozásomat.”

Az Eliossal kapcsolatos alákérdezésre ezt olvasta fel:

„Az Elliosban való részvételem és az abból való kiszállásom kapcsán megértettem, hogy Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel. Olyan területet választottam, amely nincs semmilyen kapcsolatban állami és önkormányzati tenderekkel. Az ingatlanfejlesztés piacára léptem, ami nagyon régóta szintén foglalkoztatott.”

Arra a kérdésre, hogy milyen Orbán sógorának lenni, ezt mondta:

„Mindezt nem tudom megítélni, én ezt elfogadom. A miniszterelnök családtagjaként távol kell maradni az állami, vagy önkormányzati ügyektől, ezt meg kellett tanulnom es el kell fogadni.”

Karácsony kapott már a fejére, de hajthatatlan

A miniszterelnök vejének a saját neve kapcsán indított perről sem sikerült igazat mondania, hiszen az első fok elvesztése után legfeljebb döntetlenre mentett másodfokon, mi megyünk tovább, már készül a beadványunk a Kúriára. Ja, és Tiborcz István a másodfokú döntés szerint is közszereplő – kezdte bejegyzését Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Vagy inkább közpénz-szereplő?

Tiborcz István apósa a veszélyhelyzeti szabályozást úgy alakította, hogy az a vejéről elnevezett adónem bevezetését megakadályozza, amint a törvényi szabályozás engedi beszedjük a közösbe a Tiborcz-adót az 500 milliónál értékesebb ingatlanok tulajdonosaitól.

És ez még csak a kezdet

Mert nem megengedhető, hogy miközben a kiváltságos kevesek a járványon és a gazdasági válságon is nyerészkednek, aközben a friss adatok szerint a válság hatásai, Európa legmagasabb inflációja és az áremelkedések éppen a legkevésbé tehetőseknek növelik meg a legjobban a terheit. Ez a következménye a kormány elhibázott, érzéketlen és felelőtlen válságkezelésének, amelyben a válság enyhítésére szánt források háromnegyedét leginkább magukra és klienseikre költötték. A kormányváltás után visszaszedjük a pénzt a járványon nyerészkedőkön, készülhetnek például a lélegeztető-biznisz nyertesei. És visszaveszünk azoktól a fideszes oligarcháktól is, akik oktalanul jutottak súlyos tízmilliárdos támogatásokhoz. Visszaveszünk a kiváltságos kevesek 1 százalékától a 99 százalék többség javára.

Lehet, hogy ezt Mészáros-adónak kellene nevezni?”

Karácsony pénteken újra ráerősített a fentiekre

“Na, elkezdődött, a fizetett trollok megkapták a feladatot a Fidesztől, hogy adóemeléssel riogassanak. Nos, igen, nekik, az adófizetők pénzén élősködő gazdagoknak biztosan nőni fog az adójuk. Lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is, a multiktól is többet várunk, ahogy arról több mint 120 OECD-ország megállapodott, kivéve persze a Fidesz-kormányt, amely továbbra is a kiváltságokat védi.

És igen, a mindenkori főpolgármester és miniszterelnök is többet fog visszaadni a közösbe, a milliós fizetéssel rendelkezőktől többet várunk

Mert közbotrány, hogy ma arányaiban ugyanannyit szed vissza az állam egy ápolónőtől, mint egy bankigazgatótól.

Igazságos gazdaságpolitikát folytatunk, leszámolunk az állami korrupcióval, átlátható, kiszámítható viszonyokat teremtünk, összetartó társadalmat, ahol az 1 százalék többet fog beadni a közösbe, hogy a 99 százaléknak több jusson. És ha a fideszes trollok és társaik tudni akarják, miért kell változtatni egy torz, igazságtalan rendszeren, hát tanulmányozzák ezeket a számokat, amelyek azt mutatják, jelenleg

  • melyik kormány terheli meg leginkább adókkal és járulékokkal a minimálbért. Persze, hogy az Orbán-kormány.
  • És melyik kormány tartja fenn Európa legmagasabb áfáját? Persze, hogy az Orbán-kormány.

Hát ezért (is) kell kormányváltás, változás és jóvátétel, az 1 százalék kiváltságos helyett a 99 százalék érdekében.
Ismerd meg a gazdaságpolitikai programom!

A posztban lévő ábrán azt láthatjátok, hogy hol mennyi adóterhet és járulékot tesznek a minimálbérre. A “győztes” az Orbán-kormány, a Fidesz adóztatja meg legjobban a keveset keresőket.”

 

adó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.