Sorting by

×

Karácsony, Márki-Zay és az ellenzéki előválasztás szembe köpése!

Megvolt az előválasztás első fordulója. Magasan nyert Dobrev Klára és a Dk. Márki-Zay mindjárt bedobta, hogy visszaléphet Karácsony javára, ha teljesülnek a feltételei.

Kemény szavak

Szerintem MZP csak azért érhetett el senki által előre nem látott eredményt, harmadik helyet, mert Orbán kiadta a parancsot a fideszeseknek, hogy rá szavazzanak online az előválasztáson. Ő a gyenge láncszem, aki legalább annyira utálja Gyurcsányt, mint Orbán. Ott kellett tehát machinálni a Vezérnek.

MZP bejelentette, hogy három feltétel teljesítése esetén visszalép Karácsony javára. Kérdezem én, hogy ki ez az ember, hogy ennyire semmibe veszi a legtöbb ellenzéki szavazó akaratát? A körzetek óriási többségében ugyanis Dobrev nyert!!! Karácsonyék együtt is csak nagyon soványak!

Ez totális elmebaj

MZP totálisan zavaros érvekkel dolgozik. Kijelentette, hogy a gondolkodása közelebb áll Dobrevhez, mint Karácsonyhoz, de szerinte “Dobrev Klára jelöltsége óriási kockázat lenne Magyarország számára.” Tehát ha ő mond valamit, az jó, de ha Dobrev mondja ugyanazt, akkor az kockázat Magyarországnak. Ez totális elmebaj!!!

MZP visszalépésének belengetése az ellenzéki választók totális pofán köpése. Az előválasztás pontosan arról, szól, hogy a polgárok döntsenek az ellenzéki miniszterelnök és képviselőjelöltek személyről. Aki úgy gondolja, hogy ehelyett füstös szobák mélyen kell ezekről alkudozni mutyiban, pozíciókat osztogatva (lásd: Karácsony ajánlata MZP-nek a miniszterelnök helyettességről), az pontosan olyan diktátor, mint Orbán!!!

Az előválasztás lényege az ellenzéki választók szándékának feltárása és elfogadása. A hírek szerint Karácsony és MZP mostanra miniszterelnöki és miniszterelnök helyettesi pozícióban állapodott meg egymással. Azaz az ellenzéki szavazók akaratának figyelmen kívül hagyásával Karácsony belement a mutyiba MZP-vel.

Tehát Karácsony is kiírta magát a demokraták közül!!!

De ez vissza fog ütni rájuk, mert felháborítja a népet és még többen voksolnak majd Dobrevre!

Karácsony és MZP azzal a hazug indokkal szövetkeznek Dobrev ellen, hogy ő nem tudja teljes körűen megszólítani az ellenzéki szavazókat. Ehhez képest a valóság az, hogy 106 körzetből 85-ben nyert Dobrev. Karácsony 15-ben, MZP 2-ben. Nem a lóláb, hanem a hatalom minden áron való akarásának büdös ördöge és fideszes előválasztási manipuláció lóg ki MZP-ék palástja alól!

(Ezt a szöveget akkor is megírom, ha emiatt esetleg majd nagyon fentről nem tartanak igényt a fideszes bűnözők leleplezésében szerzett ügyvédi tapasztalataimra… Engem ugyanis tényleg nem a pénz érdekel, hanem egy új, tisztességes Magyarország megteremtése. Ezt most most nem áll módomban bővebben megmagyarázni. Talán majd a 2022-es választások után…)

Aki Dobrev ellen szövetkezik Orbán helyett, megtagadva az ellenzéki választók döntő többségének akaratát, az nem ellenzéki, hanem hatalom vágyó, gerinctelen, gátlástalan senki!!!

(Cikkünk szerzője ügyvéd, aki már eddig is komoly sikereket ért el az elszámoltatás területén mint a pécsi ellenzéki városvezetés egyik megbízottja.)

Kapcsolódó

Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter is odavágott a Karácsony-Márki-Zay duónak – Mit hoz a második forduló?

előválasztás

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

9 hozzászólás

 • 2021.10.02 - 15:29
  Közvetlen hivatkozás

  Tökéletes helyzetértékelés.
  Még csak annyit: ha bármilyen alku ellenére mégis Dobrev nyer, akkor lelkesen beállnak mögé, mint ahogy az eredeti megállapodásban szerepel? És még tükörbe is tudnak nézni?

  Válasz
  • 2021.10.02 - 15:41
   Közvetlen hivatkozás

   Más választásuk abban az esetben nem lesz. De abban szinte biztos vagyok, hogy egy sikeres parlamenti választás esetén, Dobrev Klárának igen gyakran a háta mögé kellene majd néznie…ha érti mire gondolok!

   Válasz
  • 2021.10.04 - 08:41
   Közvetlen hivatkozás

   Kedves Bronzi, ezt vállalták, nem? És a választóik ezt tudják. Az USÁ-ban is így megy, az előválasztásnál folyik az adok-kapok, aztán mind támogatják a győztest. Ez erről szól. Megtalálni a legjobb – legelfogadottabb — jelöltet, és beállni mögé.

   Válasz
 • 2021.10.02 - 16:11
  Közvetlen hivatkozás

  1.Egyetértek,bár én akár elfogadom a visszalépést csak nem kéne közben állandóan “Gyurcsányozni”. 2.Jakabot tisztelem és már-már kedvelem mert tudja ki az ellenfél és ki a szövetséges és úgy is viselkedik. 3.Dobrev Klárának gratulálok és további sikereket kívánok(férjének mondhatná,hogy lassabban segítsen,az eddigiekkel ellentétben előbb gondolja át azután nyilatkozzon nagy nyilvánosság előtt) 4.Orbán Viktor ” gyurcsányozása “(szemkilövő,mindent tönkretett,lopott,csalt,hazudott….)részleteit minden tekintetben nagyságrendekkel túlteljesítette.Igen, a “szemkilövő” váddal szemben áll a “tömeggyilkos” a pénzért vagy kivagyiságból kierőszakolt Sinofarm vakcina miatt.

  Válasz
 • 2021.10.03 - 20:10
  Közvetlen hivatkozás

  Jakab! Ez nem babra megy! Nem mindegy, hogy 2:1 vagy 4:1 ! Ha kiszálltok a buliból akkor nem zárom ki azt sem, hogy a Fideszre szavazunk. Mert rosszal rossz de rosszabb anélkül. Rajtatok a sor.

  Válasz
 • 2021.10.04 - 08:37
  Közvetlen hivatkozás

  Egyértelműen kampánycikk, szerintem, de én kissé óvatosabban fogalmaznék. ATV-ben látott, hallott számítások szerint Dobrev egyharmaddal nyert. Orbán 49 %-ból /kb./ csinált kétharmadot, amin az ellenzék örökké dühöng, ne kövessük a példáját. A szavazók többsége nem Dobrevet választotta, hanem a másik 4 jelöltet. Azt kell nézni, ki a legintegratívabb jelölt, és sajnos, az a jelek szerint nem Dobrev. De majd elválik. Ez a két hét a versenyről szól, de nem szabad egymást földbe döngölniük. Az USÁ-ban ez megszokott, itt a választók széthúzásnak tekintik, mert nem úgy szocializálódtak, mint az amerikaiak. Szóval, alkuknak is van helye, teljesíthető ígéreteknek is, és ha valaki nem az ellenfelét akarja csepülni, kénytelen önmagát fényezni, hogy nyerhessen. Ezzel sincs semmi bajom, és jó lenne, ha másnak sem lenne.
  És bízom benne, hogy bárki is lesz a győztes, a többiek beállnak mögé, ahogy ígérték, és viszik a táborukat is. Onnantól kezdve már csak egy lehet a – közös – cél: a NER és ezzel OV hatalmának lerombolása.

  Válasz
 • 2021.10.04 - 10:09
  Közvetlen hivatkozás

  “Aki Dobrev ellen szövetkezik Orbán helyett, megtagadva az ellenzéki választók döntő többségének akaratát, az nem ellenzéki, hanem hatalom vágyó, gerinctelen, gátlástalan senki!!!”

  Mi az ellenzeki szavazok donto tobbsege? a 35% ?
  A 35% az kissebbseg.
  A ketto fordulonak pont az a lenyege, hogy pl 35% -al ne lehessen valasztast nyerni.
  Tobb indulo eseten (itt pl 5) elkepzelheto, hogy akar 21 % -al is nyerni tudna valai (vagy 35% -al).
  Ezert van a ketto fordulo. A masodik foprduloban a kiesette (visszalepettek) helyett a masodik preferenciasra szavaz a valaszto.
  Ekkior derul ki, hogy mit akar a tobbseg.
  Valojaban ekkor sem biztos, hogy kiderul, hiszen a nem szavazok velemenyet ekkor sem tudhatjuk meg, de azert az eredmeny pontosabb lesz.
  Pont ezert lesz egy valasztas 2 fordulos, nem 1.
  “Cikkünk szerzője ügyvéd, aki már eddig is komoly sikereket ért el ” Az ugyved ur vagy tajekozatlan (nem hiszem) vagy pedig szandeskosan felrevezeti az olvasot. Szomoru. Vajon milyen sikereket, es hogyan ert el? Meg tajekozatlanabbak kozott sikerult ez neki? Vagy a felrevezetes nagymesterekent?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.