Szarka Gábornak Cserhalmit megtalálni nem, de az SZFE-t sikertörténetnek titulálni sikerült! Ez ám a gépesített lövész!

A héten kiderült fiaskó után, amikor “nem sikerült kiderítenie” a teljes SZFE-adminisztrációnak, hogy milyen címre küldhetnék ki Cserhalmi Györgynek a levelet, amiben aranydiplomája átvételéről értesítik, Szarka Gábor, a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kancellárja “sikertörténetnek” és “átalakításnak” nevezte az egyetem szisztematikus beszántását.

Keresztkérdések nem voltak, lévén az ingyenes propagandalap nem arra szerződött….

Egy folyamatosan megújuló, modern egyetemet kínálunk a hallgatóknak – mondta a City7 – HírNY8LC-nak Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja, akivel a modellváltásról, a – Pikó András által “majdnem elvett” – Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetéséről is beszélt

-írta a szinhaz.online.

(A Magyar Narancs cikke szerint a City7 nevű lapcsaládot a kormánypárti sajtó egyik legfontosabb kiadóvállalata, a Mediaworks állítja elő és terjeszti, elsősorban azokban a városokban, budapesti kerületekben, amelyeknek a vezetését 2019-ben elvesztette a Fidesz. A hetente megjelenő újság tartalmának egyharmadát a helyi ellenzéket vagy nem fideszes városvezetést támadó és Fidesz-barát helyi hírek töltik majd meg, harmadát a Mediaworks budapesti központjában írt bulvárhírek, harmadát pedig reklámmal. A City7 központi szerkesztőségét Pósa Árpád vezeti, aki korábban a Mediaworks tulajdonában lévő Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője volt, de dolgozott a Hír TV online oldalánál, majd a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese lett. Az online verziója már az önkormányzati választások óta működik. Ezt viszont az impresszum szerint nem a Mediaworks adja ki, hanem az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért. Az ingyenes lap mottója az, hogy “Csak a valóság számít”, a plakát szövege szerint pedig azért van óriási igény arra, hogy minden kerületi lakos postaládájában ott legyen a lap, mert “A mostani önkormányzat arra törekszik, hogy kizárólag egyoldalú propagandát juttasson el az embereknek, de az nem feltétlenül a valóság.)

Ami jár, az jár…..?

2011-ben Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetést vehetett át Kocsis Máté akkori polgármestertől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében játszott szerepéért. Ennek kapcsán elmondta:

“Nagyon megtisztelő volt, mivel úgy éreztem, hogy e fejlesztésben való szerepvállalásommal valóban sokat tettem a városrészért és az egyetemért.”

A kérdésre, mit szólt ahhoz, hogy Pikó András ezt először vissza akarta vonni, majd mégis visszatáncolt, azt felelte:

“Ez egy jogfolytonos történet: amit egyszer adnak, azt az utódoknak is tudomásul kellene venni. Ilyen alapon minden kitüntetést vissza lehetne vonni. Ez nonszensz. Úgy tudom, a polgármester úr, bár napirendre tűzte, végül elállt a tervétől, de ennek hátteréről azóta sem tájékoztattak. Katona múltam okán a férfias szembenézés híve vagyok. Ahogy látom, ebben az ügyben a polgármester úr nem viselkedett férfiasan.”

Az “SZFE-sikertörténetről”…

“Egy állami egyetem egy erre a célra létrehozott alapítványi fenntartásba került, amivel megnőnek az anyagi lehetőségei, ezek között a nem állami források bevonása is. Az SZFE esetében ez egy sikertörténet. Megháromszorozódott a költségvetése, amiből olyan fejlesztéseket tudunk megvalósítani, amire korábban nem volt lehetőség. (…) Képzéseink elindultak, mintegy száz hallgató távozott egy önképző körként működő egyesülethez csatlakozva, és állítólag külföldi diplomát remélnek. Akik viszont maradtak, azoknak egy folyamatosan megújuló egyetemet kínálunk”

– vélekedett Szarka Gábor.

 

Szarka Gábornak Cserhalmit megtalálni nem, de az SZFE-t sikertörténetnek titulálni sikerült! Ez ám a gépesített lövész!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük