Sorting by

×

Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter is odavágott a Karácsony-Márki-Zay duónak – Mit hoz a második forduló?

Egyre elkeserítőbb helyzetbe navigálja az egész ellenzéki előválasztást Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közel sem erkölcsös kapálózása a választói akarat ellen, amely első helyre sorolta a miniszterelnök-jelöltek elsőkörös versenyében Dobrev Kárát. Ezzel a problémával foglalkozik Oszkó Péter írása is.

De hol itt a korrektség?

Az a helyzet, hogy mégis csak a korrektség mérőfoka is, hogy Karácsonnyal szemben senki nem kampányolt azzal, hogy képtelen megszólítani a vidékieket és több szavazatot visz, mint amennyit hoz. Ahogy MZP-vel szemben sem, hogy hiába szólítja meg a bizonytalanokat, ha közben kétszer annyi biztos baloldali szavazót bizonytalanít el. Valahogy ezzel szemben, ennek a két szereplőnek épül a kampánya arra, hogy a harmadik, legjobban szereplő jelölt miért eleve kizárt és elfogadhatatlan, miközben ha mégis ő nyer, elvileg a saját támogatóikat is el kellene vinniük majd rá szavazni.

 

Egy veszélye amortizálás

Ez így nem fog könnyen menni, ők mégis inkább amortizálják a későbbi közös ellenzéki győzelem esélyét, hogy saját személyes hasznot húzzanak belőle. Nekem 2018-ra nagyjából abból lett elegem , hogy ez vált az ellenzéki politika lényegévé, méghozzá a többi ellenzéki szereplő ekézése a közös koordináció és programépítés helyett. Nekem a korszakváltás azt jelenti és azok képesek hitelesen képviselni, akik ellenzéki politizálás címén képesek annál többet mondani, minthogy a másik miért nem. Én ebben a szemléletben vagyok kíváncsi arra, hogy vajon mi fog a második fordulóban történni.

Madártávlatból: Oszkó Péter

a bajbai-kormányban betöltött pénzügyminiszterségét követően megtartotta közéleti gazdasági elemzői szerepét, ettől kezdve azonban a magyarországi és régiós induló innovatív, jellemzően technológiai vállalkozások felfuttatásán dolgozott szakmai mentorként, stratégiai tanácsadóként és befektetőként. írja róla a Wikipédia, 2010-től az OTP csoport kockázati tőkebefektetési üzletágát vezette, majd 2014-től az önállósodás mellett döntött, OXO cégnév alatt alakította ki saját cégcsoportját, melynek keretében saját forrásai és befektetői kapcsolatai segítségével vitte tovább a korai fázisú, induló vállalkozásokat célzó befektetési és tanácsadói tevékenységét. 2014-ben OXO Labs néven indította el startup akcelerátorát, 2015-ben hazai üzletemberek csoportjával Power Angels néven befektető társaságot alapított szintén feltörekvő innovatív vállalkozások tőkéhez juttatása céljából, 2017-ben pedig OXO Ventures néven megalapította kockázati tőkealap-kezelő társaságát, amely nagyobb méretű új tőkealapok indításával már régiós piaci szerepet is betölt.

Kapcsolódó

A legócskább trükkel készül az előválasztás második fordulójára a Karácsony-Márki-Zay tandem

Oszkó

átver

6 hozzászólás

 • 2021.10.02 - 10:56
  Közvetlen hivatkozás

  Imádom, amikor egyesek így osztják az észt! Hadd tegyem én is, ha már ez a módi! Az ég szerelmére, ez egy verseny! Dobrev a 30akárhány százalékával első helyen futhatott be, de ez kevés lesz a győzelemhez. Kivéve, ha megmérkőzik a fiúkkal, és megint győz. Akkor világossá válhat, hogy valóban erős. De mi a gond azzal, ha a fiúk összefognak? Ha kiderül, hogy együtt és a többi ellenzéki párt támogatásával simán legyőzik Klára asszonyt? Az megmutatná az erejüket. Nem értem, mit kell ennyit tépni a szájukat a megmondó embereknek. Bízzák a jelöltekre a harcot, és a választókra a végkimenetelét. Ja, és ne feledjék, hogy ha a fiúk nyernek, Dobrev – és a hívei – támogatni fogják őket, legalábbis, ha nem akarnak a szájukból ….t csinálni.

  Válasz
 • 2021.10.02 - 11:01
  Közvetlen hivatkozás

  Még valami, amin bepöccentem. Mi az, hogy személyes hasznot akarnak húzni? Nem arról szól az egész, hogy jelöltek? Aki jelölt, győzni akar, nem?
  Van koncepciójuk, amit meg akarnak valósítani. Amit eddig a terveikből hallottam, olvastam, ha valóra válnak, sokaknak jó lesz. És ugyanez vonatkozik Dobrev terveire is. Ezen az előválasztáson csak nyerhet az ellenzék, feltéve, hogy az ún. elemzők, szakemberek nem csócsálják annyira ki és ostorozzák agyon a számukra nem olyan szimpatikus jelölteket, hogy az embernek elmenjen a kedve a szavazástól.

  Válasz
 • 2021.10.02 - 11:21
  Közvetlen hivatkozás

  Csak annyit tennék, hozzá, hogy Oszkónak igaza van abban, hogy Dobrev visszafogott volt Karácsony, és Márki-Zay esetében is, és valóban nem ekézte őket esélytelenségeikkel, például a polgármesteri választáson a Karácsony által szapult Tarlósnak az utólagos kitüntetésével. Vajon Karácsony mit tenne Orbánnal? Mi van a békülékenysége mögött, mire gondol? Kivel akar Karácsony vajon kibékülni a fidesz oldalán? Tudom: Orbán fidesz szavazóival, ami eddig még senkinek, neki sem sikerült. Persze, ha Orbánt is kitünteti?? ;) A lényeg, amennyiben Dobrev is keményen beleszáll egymás mocskolásában, akkor Márki-Zaj és Karácsony hívei lesznek a legjobban felháborodva! ;)

  Válasz
 • Visszajelzés: Karácsony, Márki-Zay és az ellenzéki előválasztás szembe köpése! - Városi Kurír

 • Visszajelzés: Will a side deal subvert the Hungarian primaries? – Hungarian Spectrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.