Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás
Diós rudacskák
8 tojássárgáját összekeverünk 8 evőkanál vaníliával ízesített porcukorral 5 evőkanál darált dióval, kevés reszelt citromhéjjal és a végén könnyedén belekeverjük 5 tojásfehérje felvert habját. A masszát bevajazott tepsiben megsütjük, rudacskákra vágjuk és fehér fondánnal, vagy citromjéggel bevonjuk.
Mézeskalács
Fél kg mézet és fél kg cukrot felforralunk. Ha kihűlt, belekeverünk 250 g darált mandulát (hámozatlan), ízlés szerint törött szegfűszeget, fahéjat, szerecsendiót, 1 evőkanál rumot, 1 késhegynyi szódabikarbónát, végül 600 g lisztet. Most a tésztát 24 órára pihenni tesszük, azután kisujjnyi vastagra kinyújtjuk és kerek vagy négyszögletes formára szúrjuk ki. Akinek jobban tetszik, használhat csillag és más formákat is. Sütőben világosbarnára sütjük és ha kihűlt, vékonyan bevonjuk fehér fondant-al.
Angol sütemény
60 g vajat habosra keverünk 2 tojással, 1 dl tejföllel, 5 g szódabikarbónával, 250 g vaníliás cukorral, majd gyúródeszkán az egészet eldolgozzuk 580 g liszttel, és késfok vastagságúra kinyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle, és megkent, lisztezett pléhen világosra sütjük őket.
Pingback: Fehér karácsony, esélylatolgatás - Városi Kurír