Connect with us

Bulvár

Hogy ne érjen blama karácsonykor, próbáld ki még ma! A dédike 9 legfinomabb édes aprósüteménye a családnak!

családnak
3 of 3Next
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás

Diós rudacskák

8 tojássárgáját összekeverünk 8 evőkanál vaníliával ízesített porcukorral 5 evőkanál darált dióval, kevés reszelt citromhéjjal és a végén könnyedén belekeverjük 5 tojásfehérje felvert habját. A masszát bevajazott tepsiben megsütjük, rudacskákra vágjuk és fehér fondánnal, vagy citromjéggel bevonjuk.

Mézeskalács

Fél kg mézet és fél kg cukrot felforralunk. Ha kihűlt, belekeverünk 250 g darált mandulát (hámozatlan), ízlés szerint törött szegfűszeget, fahéjat, szerecsendiót, 1 evőkanál rumot, 1 késhegynyi szódabikarbónát, végül 600 g lisztet. Most a tésztát 24 órára pihenni tesszük, azután kisujjnyi vastagra kinyújtjuk és kerek vagy négyszögletes formára szúrjuk ki. Akinek jobban tetszik, használhat csillag és más formákat is. Sütőben világosbarnára sütjük és ha kihűlt, vékonyan bevonjuk fehér fondant-al.

Angol sütemény

60 g vajat habosra keverünk 2 tojással, 1 dl tejföllel, 5 g szódabikarbónával, 250 g vaníliás cukorral, majd gyúródeszkán az egészet eldolgozzuk 580 g liszttel, és késfok vastagságúra kinyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle, és megkent, lisztezett pléhen világosra sütjük őket.

Forrás

Még egy kis karácsony?

családnak

 

Szerző

3 of 3Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: Fehér karácsony, esélylatolgatás - Városi Kurír

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük