Kerítésen innenKiemelt hírek

Karikó Katalin: félrevezető a kormány táblázata a vakcinák hatékonyságáról! – Struccpolitika, Fidesz a neved!

"... Jól van ez így. Legalábbis szerintünk, a nép szerint. Ha nem így lenne, tennénk ellene valamit..."

Miután Orbán Viktor úgy döntött, hogy egy tollvonással kienged minket a palackból és egyik napról a másikra emberhegyek érezték úgy, hogy a miniszterelnöki szó übereli a józan észt,  megjelent a magyar kormány hivatalos oldalán -majd minden közösségi felülettel rendelkező fidesz-potentátén- egy táblázat, ami arra volt hivatott, hogy alátámassza az Orbán-mondandót. Karikó Katalin különvéleménye….

“Ki nem tesz a következményekre?” – jeligére….?

Mint arról beszámoltunk, több hazai virológiával Orbánnál lényegesen többet és mélyebben foglalkozó értők egybehangzóan állították: a kiadott táblázat félrevezető, alaptalan állításokat tartalmaz, összekeveri a szezont a fazonnal.

Széchenyi-díjjal kitüntetett biológus, biokémikus, a Pfizerrel közös vakcinát kifejlesztő BioNTech alelnöke, Karikó Katalin

is reagált arra a táblázatra, amit a kormány tett közzé vasárnap a koronavírus ellen oltottak megbetegedéseiről és halálozási adatairól. Megírtuk, hogy mit gondol erről Ferenci Tamás biostatisztikus: röviden azt, hogy ezek az adatok így szakmailag nehezen vállalhatók – hogy miért, arról részletesen itt olvashat.

Karikó Katalin a Facebook-oldalán írt a táblázatról, ki is egészítette azokkal az elérhető, tudott, információkkal, amiket szerinte még fel kellett volna tüntetni ahhoz, hogy az értékelhető legyen – írja a Népszava.

„A lentebb bemutatott táblázatot sokan elküldtétek, ezért kiegészítettem a szükséges információval, amit sajnálatosan lehagytak róla, az elhunytak korára nem tudok semmilyen adatot, de egy ilyen közleményben azt is kötelező lett volna feltüntetni”

– kezdte, majd kitért arra a jelentős különbségre hogy a Pfizerrel oltották például az idősotthonban élőket és súlyos krónikus betegeket, míg a Sinopharmmal azokat, akik krónikus betegségben nem szenvedtek.

„Még kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki realizálja, megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit, vagy historic kontrollal. A betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ”

– írta.

Hozzátette:

azt kellett volna feltüntetni, hogy Magyarországon négy hónap alatt 100 000 idős, krónikus betegből hányan halnak meg az öregek otthonában, illetve, hogy krónikus betegséggel nem rendelkező 100 000 emberből hány halt meg négy hónap alatt.


Dömötör Csaba reakciója

 “úgy látom, hogy most megint a statisztikák ügyében indítanak egy álhírkampányt”

– és az államtitkár hozzátette, hogy szerinte

ez is az ellenzéki oltásellenesség része.

Dömötör természetesnek tartja, hogy a szakemberek értelmezik a statisztikákat és vitatkoznak róluk.

“A közzétett adatok tények. Nem sejtetések, nem jóslatok, nem ellenvélemények, hanem tények” – mondta.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Az államtitkár a szóba hozott táblázattal kapcsolatban még azt mondta, hogy azt bizonyítja, hogy minden vakcina hatékony, és mindegyik jobb, mint védettség nélkül elkapni a vírust.

 

karikó

Comments (5)

  1. Nem tudom, KK honnan vette, hogy az oroszt és kínait nem adják krónikus betegeknek. Adják. Szívbeteg, véralvadásgátlót szedő rokonom is azt kapta, és úgy rémlik, a vakcinainfón is ott volt, hogy adható. Sőt, a kínait elsősorban az öregeknek adták, és ma Magyarországon kevés idős ember van, aki nem krónikus beteg, tudtommal. Legalábbis a környezetemben nincs egy sem.
    A nyitás mögötti indokok között sejtem azt, hogy O. nem akar pénzt adni az embereknek, ezért inkább hagyja, hogy nyissanak a kávézók, stb. mert akkor talán a vállalkozások nem mennek tönkre. De nem lehet egyszerre rászabadítani az embereket a “szabadságra”. Sokkal jobban kell hangsúlyozni, hogy fontos a maszk, a távolságtartás, stb., de én mindenhol csak azt olvasom, látom a kormánypropban, hogy az oltás az egyetlen megoldás. Az osztrák és más tapasztalatok nem ezt mutatják, kell a védekezés, a teszt, ami megint pénz, amit O. szerintem megint csak sajnál az emberektől. Ja, és mikor fogják kiosztani a népnek a közpénzből vásárolt maszkokat, ingyen? Ha külföldre tudnak belőle szállítani… Mikor fognak nálunk is hetente 3x tesztelni, mint Ausztriában, ingyen? Mikor adnak anyagi támogatást a munkájukat vesztetteknek, akik már nem álláskeresők hivatalosan? Miért sajnálja O. a pénzt “azemberektől”, akiknek ő sosem hazudott, saját bevallása szerint?

  2. Kilóg a lóláb, idióta kormánynak el kell passzolnia a sok drágán beszerzett keleti vakcinát, mint mindig hazudnak a saját zsebükre,, undoritó férgek, de nem fog bejönni az aljas tervük, mert a keleti sz@r nem kell majd senkinek,,

  3. […] mindent bevetett és bevetetett, hogy meggyőzze a regisztrált oltásra várókat, hogy a kínai vakcina nem csak jó, de a legjobb a kínálatból. Még saját magát is azzal […]

Szólj hozzá!