Sorting by

×

Müller Cecília után Kásler Miklós is “kötelezte a házidokikat” – Hogy mire? Tárcsázásra…..

Na jó, manapság már nem tárcsázni kell, hanem nyomogatni, de nem ez a lényeg. Ami fontos: demonstrálni a “kötelezés-jogot”. Nem tudni, miért feltételezi az “előljáróság”, hogy a háziorvosok rendelés után nem hívják vissza az őket kereső pácienseket, -én például mindig kapok visszacsörgést- amikor tisztában vannak azzal, hogy nem a “mesélhetnék” okán kaptak hívást, hanem valami baj lehet.

Müller kedden a háziorvosok “kötelező önkéntességéről”….

Megjelentek a januári oltási akciónapok részletei: a háziorvosoknak Müller Cecília országos tiszti főorvos előírta, hogy legalább egy hétvégét vállaljanak be a rendelési időn túl. Aki ezt önként nem vállalja, az akár 5 millió forintos egészségügyi bírságra számíthat.

Kásler miniszter szerdán….

Visszahívási kötelezettséget rendelt el Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője a háziorvosok számára

– írta a Népszava.

A miniszter utasítása szerint arra kötelezik őket, hogy biztosítsák online vagy telefonos elérhetőségüket a pácienseik számára, a nem fogadott hívásokra mihamarabb reagáljanak akár visszahívással, vagy bármilyen érdemi visszajelzéssel.

A lap szerint létező probléma, hogy a potenciális koronavírus fertőzöttek csak nehezen tudnak a háziorvosukkal beszélni, arra panaszkodnak leginkább, hogy a vonal foglalt, üzenetrögzítő pedig csak elvétve van az orvos mobilján, vagy a rendelő telefonján. Mindezek miatt a betegek sem tudnak üzenni, ki kereste őket és miért. A tárcavezető utasítása azt is elrendeli, hogy

a háziorvosok valamennyi covid-gyanús betegnél végezzenek gyorstesztet „arra alkalmas helyen”. Lehetőség szerint rendelőben, „de ha erre nincs mód, úgy a beteg tartózkodási helyén, vagy közös megállapodás alapján bárhol máshol”.

Kásler utasítását szinte egyidőben kapták meg a háziorvosok Müller Cecília országos tiszti főorvos határozatával, amiben elrendelték, hogy januárban tartsanak hétvégi oltónapot.

Forrás

 

Müller Cecília után Kásler Miklós is "kötelezte a házidokikat" - Hogy mire? Tárcsázásra.....

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.