Sorting by

×

Kásler ugyan meghirdette, de ne gondolja, hogy szerdától műthetnek az orvosok!

Kásler doktor elég régen járhatott működő kórházban, így simán meghirdette, hogy szerdától újra indulhatnak a tervezhető műtétek, minden egycsapásra visszaáll a covid előtti, normálisnak mondott rendbe. Feltehetőleg Ő is tudja, -csak nem mondja- hogy a dolog nem ennyire egyszerű.

Újra az orvosok lesznek a bűnbakok?

Május 13-ától újraindulnak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, amelyek az egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban, a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek.

-nyilatkozta Kásler Miklós.

Igen ám, de….

Egyelőre még túl sokat várnak el az ágazat irányítói az ellátóktól ahhoz, hogy teljes lendülettel az elmaradások ledolgozásába kezdjenek. Így például egyidejűleg kell fokozni az oltási tempót, fönntartani változatlan kapacitással a kórházak Covid-részlegeit, szabadságra engedni az eddig halálra hajtott orvosokat és a nővéreket, valamint újraindítani a lakossági ellátásokat.

„Minderre egyszerűen nincs elég ember, kapacitás”

– mondta la Népszavának az egyik intézmény vezetője. A járvány alatt a kórházak 30-40 százalékkal kevesebb beteget fogadtak, s akit igen, azoknak is négyötöde covidos volt. Az ellátások leállításával takarékra állított osztályokról, műtőkből vezényelték át az embereket a fertőző betegek mellé. A miniszter frissen kiadott utasítása szerint a Covid-osztályokat – bár a betegszám csökken – egyelőre fenn kell tartani, ugyanakkor az itt dolgozó nővérek és orvosok nem vehetnek részt a nem covidosok ellátásában.

Azaz a jelenlegi enyhülést csak arra lehet kihasználni, hogy kiadják az elmaradt szabadságokat.

Van más is….

 • A normális betegforgalom visszaállításának további akadálya, hogy a szakrendelők jó részén oltópontok működnek. Ahol ugyanannak az egészségügynek az alkalmazottai teljesítenek szolgálatot, amelyben békeidőben sincsenek elegen.
 • A fővárosban a kapacitásokat tovább szűkítik a tavaly nyár vége óta zajló kórházi felújítások. Ezek ugyan zömében tisztasági festések, de ahhoz, hogy a munkások is haladni tudjanak, időnként költöztetni kell a kórházi részlegeket.
 • Továbbra is csak előre egyeztettet időpontban, testhőmérséklet mérés után fogadhatják a betegeket az intézmények.
 • Csak az kérheti az ellátását, akinek van érvényes védettségi igazolványa, vagy a tervezett beavatkozást megelőző 48 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztje, a műtét napján pedig további antigén teszttel kell igazolnia, hogy nem fertőzött.

Várólisták….

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nyilvános várólista-felületén például

 • diagnosztikus szívkatéterezésre mintegy 1123,
 • csípőprotézisre körülbelül 6000,
 • különféle gerincműtétekre 1400-1500 beteg várakozik.

A valóságban ennél jóval többen is lehetnek az egyes ellátásokra várakozók, miután az adatok két-három hét késéssel kerülnek fel az oldalra. És nincsenek rajta azok, akik a Covid-járvány alatt betegedtek meg, de panaszaikkal nem fordultak orvoshoz.

-írta a portál.

Ne a dokira haragudjon….

Újra bebizonyosodott, hogy a papír türelmes, bármit el lehet rendelni, attól az még nem a valóság. Kásler miniszternek ezzel nyilván tisztában kell lennie, hiszen élete nagyobb részét aktív orvosként töltötte. Így még faramucibb a helyzet, amikor a nevét adja egy ilyen képtelen, kivitelezhetetlen döntéshez és ezzel áthárítja a felelősséget a kórházakra és főleg az orvosokra mondván: a kormány mindent megtett, ti következtek. Nem először fordul elő ilyesmi. Emlékeznek?

 

kásler

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2021.05.10 - 11:30
  Közvetlen hivatkozás

  Gratulálok! Felelős egy kormánya van ennek a hazának. Azt hiszitek ezzel megugrik majd az oltottságra az igény, sőt a beoltásért ott fognak tolongani az emberek, egy olyan kórház előtt, amiben semmi nincs???? Ellenzék, ti meg merre kószáltok, hogy nem csaptok már végre az asztalra. Kihívni az embereket utcákra, terekre, annak pont most van itt az ideje.
  A vak is látja, de ti fejetek már megint benn a homokba és csodálkoztok, amikor a Fideszesek rugdossák a feneketeket, olyan lendülettel, hogy lábatok is már az égnek áll tőle?
  Dr.Korózs Lajos amikor elmondta, hogy aki akarja oltassa be magát a covid járvány ideje alatt, de nem ajánlja a kínai és orosz oltóanyagot, Fidesz betámadta mindenféle oltásellenesnek elmondta, nem álltatok ki mellette, hanem beálltatok a Fidesz mögé, hogy bizony ti is akarjátok az teljes beoltottságot, ezzel elveszítettétek azt a bizalmat, amit az oltásellenesek irányotokban éreztek. Most meg megy a teljes kirekesztés.
  Azért vagyunk büntetve, vagy leszünk büntetve, mert egészségesen merünk élni, felelősségteljesen gondolkodunk, betartjuk az alap védettséget ami működik, hisz nem vagyunk betegek. Most meg nem mehetünk el mondjuk fogorvoshoz, hisz az is szakorvos.
  Elmentek nálatok ott fent az emeleten az már szent igaz.
  Ha választások lenne nem szavaznék rátok sem, mert pontosan ti tervetek is az, hogy megbetegítsetek akaratom ellenére. Úgyhogy otthon fogok maradni és nem megyek sehová.
  Egyébként sem lesz 2022-ben választás, hanem egypártrendszerré alakul át az ami jelenleg van.
  A fideszesek nyugodtan hátra dőlhetnek a karos székükben és nagy vidáman szürcsölgetheti a legfinomabb, legdrágább italukat, mert volt egy birka ellenzékük és van egy birka, totálisan lebutított népük.
  Tehát jogos a gratulációm.

  Válasz
 • 2021.05.10 - 11:44
  Közvetlen hivatkozás

  Egy undoritó szenilis vén sz@r. azt sem tudja miről beszél. de tipikus az egász kormányra , agytalan patkányok gyülekezete

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.