Sokan gondolják, hogy ha kimondják a kulcsmondatot: „nem politizálok, hagyjatok békén!”, akkor kívülállók lehetnek, nem hat ki az életükre a mindent behálózó gyűlölet.

Mindenki utál valakit…..

Nem normális dolog, hogy megtörténhet 2019 Magyarországán a Vásárhelyi Valós Világ facebook oldalon megjelent esetleírás, ami egy „békés” bevásárlóközpont parkolójában zajlottakat teszi nyilvánossá.

„Agresszív rolleresek

  • Vén pi…- Húzzatok haza. Odamegyek, le…… Hajrá Fidesz. Csak a Fidesz.

– ilyen mondatok hangoztak el nemrég egy vásárhelyi bevásárlóközpont parkolójában.

Egyre agresszívebb a Roller-kampány!

Kampány van, ahol a résztvevő felek aláírásgyűjtő pultokkal kitelepülve békésen gyűjtik a támogatói aláírásokat, agresszív támadás eddig nem történt, de úgy tűnik a Fidesz tábor „bekeményít.”

 

„Két idősebb korú hölgy,

Márki-Zay Péter és képviselőjelöltjei számára aláírásokat gyűjtöttek, pultoztak az egyik vásárhelyi hipermarket parkolójában, mikor négy fiatal férfi elektromos rollerekkel- a bevásárlókocsikat toló emberek között szlalomozva-közeledett feléjük.

A fiatalok kiszúrták a pultot és többször, ijesztgetés képpen nagy sebességgel elsuhantak mellette.
A rollerrel száguldozó fiatalok nem elégedtek meg ennyivel, visszafordultak és a pult mögött álló aktivistákat kezdték el zaklatni, szitkozódva üvöltöztek feléjük:

Vén pi…., húzzatok haza és hasonló vulgáris mondatokkal illették a megrettent hölgyeket, mindezek mellett egyértelműen tudatták fideszes kötődésüket- Hajrá fidesz, csak a fidesz

A két ijedt hölgy nem válaszolt a fenyegetésekre….

Akadt olyan, a gépkocsijába pakoló vásárló, aki felszólította a rolleres bandát, hogy hagyják békén a hölgyeket.
Erre további fenyegető mondatok hangoztak el, immár a rendreutasító felé.

  • Odamegyek meg……
  • Ne ugass bele.
  • Mennyit kaptok ezért? -kérdezte az egyik vásárló.
  • Ötvenezret ba..meg – jött a válasz.

A parkolóban félelmet keltett az esemény

Az agresszív rolleresek amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan távoztak, közben majd elsodorva az embereket, akik riadtan ugrottak félre. A négyes egyen zöld láthatósági mellényben volt, akárcsak a Grezsa István féle roller-kampányt népszerűsítő fiatalok.
Nem tudni, hogy ez is a kampány része, vagy a Fidesz gyűlöletpolitikája hatott így a fiatalokra, de annyi bizonyos, hogy aki szemtanúja volt az eseményeknek az nem zárta szívébe a roller-projektet.”

A fenti történethez hasonlóktól hangos a sajtó, de ami ennél sokkal rosszabb, lépten-nyomon érzékelhető agresszív megnyilvánulás. Ez attól biztosan nem változik, ha egyre többen közömbösen félrenéznek.

Talán érdemes lenne átgondolni, hogy előbb rendet kell tenni a fejekben ahhoz, hogy nyugodtan ne kelljen politikával foglalatoskodnia a békés sokaságnak!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét