Kemenesi Gábor víruskutató: „hatalmas a felkiáltójel” a vasárnapi járványadatokban! – olvasnivaló, mielőtt betömörülne egy plázába!

Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa szerint nagyon aggasztóak a számok. A vasárnap reggel közölt járványügyi adatok az eddigi legrosszabbak a koronavírus magyarországi megjelenése óta. A hivatalos tájékoztatás szerint az elmúlt napon 6819, így összesen már 211 527 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. A halálos áldozatok száma 156-tal nőtt vasárnapra.

Úgy találtak egyetlen nap alatt 6819 fertőzöttet, hogy 16 311 koronavírustesztet végeztek el.

Ez azt jelenti, hogy a tesztek 41,8 százaléka pozitív volt.

Erre reagált Kemenesi Gábor

Utoljára amikor a napi mintavételek száma 16 ezer körül mozgott, a pozitív tesztek aránya 15-17 százalék volt. A mai napon ez, ugyanennyi vizsgálati mintavétel mellett átlépte a 40 százalékot! Új rekord született tehát, amely hatalmas felkiáltójelet fest mindenki számára”

– írta közösségi oldalán a virológus.

Szerinte így nem állítható, hogy csökkenne a járvány terjedése, épp ellenkezőleg,

ezért mindenkit arra kér, hogy kerülje a szükségtelen közösségbe jártást, csoportosulást, tartson távolságot, mosson sűrűn kezet, viseljen maszkot. Kövesse, sőt teljesítse is túl a járványügy intézkedéseket.

„Tegyünk egymásért, tegyünk a kórházakért, az egészségügyi dolgozóinkért, embertársainkért, a munkahelyekért, a gazdaságért és magunkért is! Ne hagyjuk terjedni a vírust, mert mindezt egyszerre veszélyezteti!”

– írta Kemenesi.

Emberek, gondolkodjatok!

Ne az határozza meg a mindennapokat, hogy mit jelent be, vagy ki Orbán miniszterelnök! Akik vakon hisznek neki és benne, azoknak is ajánlott józan ésszel végig gondolni, hogy érdemes-e egymás hegyén-hátán tülekedni egy-egy ajándékért a bevásárlóközpontokban, vagy bölcsebb, ha az idei karácsonyt a virtuális térben egy jókívánsággal kívánjuk egymásnak!

Zacher Gábor, aki pöttyet jobban ért az orvosláshoz és munkájából fakadóan nap, mint nap küzd a betegek életéért, így vélekedik.

Kinek hisz inkább? Érdemes leülni és osztani-szorozni, majd az ötödik hajszárító, vagy kávéfőző helyett elővenni egy levélpapírt a komódból és kézzel – ahogy a békeidőben- leírni mindazt szeretteinek, akiket ajándékkal akart elhalmozni, hogy mit érez irántuk. Higgye el, jövő ilyenkor – ha mázlink lesz- újult erővel és megtöltött pénztárcával tülekedhet! Csak érjük meg!

pápa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük