“Nem elveszett játék vagyok. Rád vártam!” – csináljunk belőle hungarikumot!

Elképzelem, ahogy megfontoltan és tele örömmel keres-kutat a kisunokáim garmada otthon a játékosdobozokban, hogy melyik legyen az a régvolt kedvence, ami egy másik hasonszőrű ismeretlen kollégájának bearanyozhatná a napját. Aztán megtalálja az igazit, lediktálja, vagy papírra veti az örömet okozó pár szót és már indulunk is az óvodába-iskolába, ki hová. Végre egy olyan kezdeményezés, aminek az is örül, aki adja és az is felettébb, aki megtalálja! Csinálhatnánk belőle hungarikumot, olyat, amit büszkén vállalhatnánk! 

Nyitott szemmel és szívvel…

Ez alkalommal szívesebben megy gyalog a “munkahelyére” minden lurkó, hiszen meg kell találnia a megfelelő helyet a “kincsének” és közben folyton a lába elé kell néznie, hátha neki is hagyott ott valaki egy új “jóhavert”.

“Egy olyan kezdeményezés, amit átvehetne Budapest is, sőt bármelyik település (a karácsony igazi szellemében).

A járvány közben az ilyen önzetlen örömszerzés még karácsonykor is duplán ér!  Történt ugyanis, hogy Győrben az emberek ( maguktól, úgy értem nem párt) elkezdtek egymásnak az utcákon ajándékokat hagyni kis üzenetekkel. Nem tudom honnét ered (lehet maguktól indult és nőtte ki magát, vagy valami osztrákoktól áthozott ad- hoc dolog, hiszen törzsgyökeres győriekből a fél város kint dolgozik, sőt majdnem szinte az egész ingázóként), de mindenesre sokkal karácsonyibb szellem mint a kirakódó adventi vásárok pénzről és vásárlásról szóló hangulata. Olyan igazi karácsonyi dolog.”

-írta egy ismerősöm, amikor megosztotta facebook oldalán a győri hírt.

Lássuk, miről is áradoztam mostanáig!

“Holnap mi is rajtunk ki valahova a kisfiammal Ott hagytuk mert a fiam azt mondta neki már sok van biztos van valahol egy olyan kisgyerek akinek jobban kell (4,5 éves )”

Remélem mozgalommá nemesül a kezdeményezés!

Kedves mamák, papák, nagymamák, nagypapák és főleg srácok! Turkálásra fel!

pápa

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: ““Nem elveszett játék vagyok. Rád vártam!” – csináljunk belőle hungarikumot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük