“Kérdezem én, hogy ezek után ki dolgozna szívesen ilyen parancsnok beosztottjaként?” – Amikor az elöljáró a füle botját sem mozdította a bajbajutott rendőrért

Akik 2021 Magyarországán hivatásuknak tekintik a rendőri szolgálatot, akik komolyan veszik, hogy szolgálnak és védenek, akik nap, mint nap az utcán vannak, azok előtt le a kalappal. Ha már anyagilag nincsenek kellőképpen megbecsülve és életpályamodelljük sem ígér sok jót, legalább annyit jogosan várhatnának el, hogy elöljárójuk, parancsnokuk teljes mellszélességgel mellettük, mögöttük legyen, ha szükségük van rá. Sajna, ez nem mindig jön össze.

Parancsnokra várva….

A Zsaruellátó közösségi oldalon írta meg egy bajtársa történetét egy a retorzió elkerülése reményében névtelen rendőr, amit változtatás nélkül közlünk:

“Nagyon szépen kérlek titeket a levél miatt felmerülő esetleges retorzió illetve negatívum elkerülése végett levelem névtelenül osszátok meg. Az elmúlt hetekben a VIII. kerületben történt tűzesetnél ért egy nagy csalódás. Több információs portálon is megjelent, hogy életmentés történt. A következő történt miután kimentették az égő lakásból a férfit.

A mentésben résztvevő Ákos és társai rosszul lettek. A mentősök által mért szén-monoxid szintje nagyon magas volt, amely miatt azonnal oxigéngépre kapcsolták. Ákos rosszullétét követően Dávid a készenléti rendőrség állományába tartozó éppen a VIII. kerületben megerősítő szolgálatot ellátó rendőr is rossz állapotba került, akit szintén oxigéngépre kapcsoltak.

A mentésben további résztvevők közül is akadt akinek a helyszínen szintén oxigénre volt szüksége. Az aktuális szolgálatirányító parancsnoknak jelentésre került a tűzeset illetőleg folyamatosan kommunikálásra került részére a kollégák rosszulléte is.

Dávid parancsnoka amint megtudta az eseményt illetőleg az uralkodó állapotokat/körülményeket a helyszínre sietett.

A VIII. kerületben szolgálatot teljesítő parancsnok azonban nem ért a helyszínre

Az életmentésben résztvevő mentősök is sérelmezték, hogy “mikor érkezik már a parancsnok????”. Mert Ákosnak fogyott az oxigén és nyilvánvalóan a további szolgálat ellátására alkalmatlanná vált és kórházi ellátásra volt szüksége.

A szolgálati lőfegyverét és a derekán viselt kényszerítő eszközöket kinek adja át? Azért, hogy szállítani tudják tovább a kórházba.

Még egy mentőgépkocsi érkezett, mert a parancsnokra várakozás közben az oxigén elfogyott.

A helyszínen az aktuális parancsnok nem jelent meg. Volt ettől is fontosabb dolga? Mit érezhettek vajon a hős, tettre kész azonban a mentés során megsérült beosztottjai?

Akik saját életüket, testi épségüket kockáztatva mentettek ki az égő lakásból egy 52 éves férfit. Nem kell nagy elismerés, csak ha éppen szükséged van rá akkor ott álljon melletted a parancsnokod. Ákos egészségügyi állapota nem volt jó és az emberi élet nem játék. Prioritást kell élveznie mindenféle tekintetben!! Nem lehet attól fontosabb, mintsem a kollégák egészsége, testi épsége. Sajnálom, hogy ez történt.

Kérdezem én, hogy ezek után ki dolgozna szívesen ilyen parancsnok beosztottjaként?

Ha valaki olvasta már a Rendőri hivatás etikai kódexét akkor laikusként is tudja azt, hogy ez nem egy parancsnokhoz méltó magatartás, melyet tanúsított az életmentő beosztottjaival szemben. Remélhetőleg tanulságos lesz mindenki számára ez a levél.”

Kapcsolódó

 

rendőr

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2021.08.18 - 12:46
    Közvetlen hivatkozás

    A level igazan bajtarsias hangvetelu, a kollegajaert aggodo rendor levele volt – tele szomorusaggal. Vegre eszre kene vennie a rendoroknek IS, hogy ez a rendszer oket pont olyan eszkoznek tekinti a ner rendszereben, mint epuleta’cs a kalapacsot – utni kell vele, aztan felredobni. A fegyver nem gyerekjatek, illetektelen kezekbe kerulve sok ember halalat is okozhatja. A raszorulo rendor meg betegen is maximalisan betartotta a szabalyokat – hat szerintem a fonoke valahol eppen reprezentalhatott a fidesz valamelyik potentatjanal, hogy sajat karrierjet epitgesse – ebben a beosztottai biztosan csak biodiszletek. Es a parancsnok erre teljesen jogosan felhatalmazva erzi magat – ha Pegasus ugy van, akkor orban elerhetetlen, ha magyarokat kell menteni haborus ovezetbol, akkor pont a gunarnyaku kulugyer van valahol mashol, szoval semmi sem ugy mukodik ebben az orszagnak titulalt bolhacirkuszban, ahogy egy XXI. szazadi normalis demokraciaban kellene, hogy mukodjek.

    Válasz
  • Visszajelzés: 23 év után leszerelő rendőr: "sok mindent köszönhetek a rendőrségnek. Semmit nem sajnálok, csak azt, amivé vált ez a szép hivatás!" - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük