Vészcsúszdákon szállították ki a Wizz Air Debrecenből Párizsba induló járatának utasait a debreceni repülőtéren szombaton az esti órákban, mert tűz ütött ki a fedélzeten.

A repülőtér üzemeltetője azt közölte, hogy

a repülőgép segédhajtóművénél keletkezett tűz, de a légitársaság később kiadott közlése szerint nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében. Írja az AIRportal.hu.

Az eseményről román portálok írtak elsőként és közöltek egy utas által készített videót, amelyen az látható, hogy az utasok a Wizz Air Airbus A320-as első ajtajain, vészcsúszdákon keresztül hagyják el a repülőgép fedélzetét.

A repülőgép mögött egy tűzoltó áll, de tűz vagy füst nem látható a videón, bár román baiamare24.ro portál az utasok beszámolói alapján azt említi, hogy a repülőgép törzsének hátsó részénél, a segédhajtóműnél tűz keletkezett.

A videón az is látható, hogy az utasokat rendőrök és repülőtéri dolgozók igyekeznek távolabb terelni a repülőgéptől.

A Debrecen Airport közleménye

A reptér megkeresésére azt közölte, hogy a menetrend szerint 18:35-kor – Debrecenből Párizsba induló repülőgép segédhajtóművénél indulás előtt tűz keletkezett.

A közlemény hozzáteszi, hogy a repülőtéri tűzoltó egységek és a rendőrség másodperceken belül a helyszínre érkeztek, majd a repülőgép személyzetével együtt megkezdték az utasok leszállítását és ezzel egy időben a tűz eloltását.

A repülőgépen 180 utas tartózkodott, sikerült mindenkit épségben leszállítani.
A tűz keletkezésének okát vizsgálják – zárul a repülőtér üzemeltető közleménye.

A légitársaság közleménye

Az ügyben  a portál kereste a Wizz Airt is, 22:26-kor kiadott közleményükben azt írták:

“A Wizz Air megerősíti, hogy január 4-én, W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatát ki kellett üríteni a felszállást megelőző jégmentesítés során a Debreceni Repülőtéren, miután a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén. A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat. Minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet. A reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a repülőgépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében. A leszállított utasokról szállás és étkezés biztosításával gondoskodik a Wizz Air. A járatot holnap (január 5.) reggelre ütemeztük át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is. A személyzet mindenben az előírásoknak megfelelően járt el, és professzionális módon ürítette ki a repülőgépet. A Wizz Air őszintén elnézést kér a kellemetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra.”

A cikket az  AIRportal.hu– tól vettük át.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét