Sorting by

×

Kijózanító pofon Magyarországnak!

Magyarországon hónapok óta tart a vita nyílt színen és a függöny mögött, hogy a következő 4 évben ülhetnek e cigányok az ellenzéki összefogás oldalán a parlamenti padsorokban. A Márki-Zay Péter által bedobott három lehetséges roma képviselőről tucatnyi alkalommal egyeztettek már a pártok képviselői, illetve vezetői, de jó másfél hónappal a választások előtt még nem született megegyezés – írta közösségi oldalán Hidvégi B. Attila, a RomNet.hu főszerkesztője.

“Nincs se jelölt, se program

Ez tény. De az is tény, hogy a mostani hétvégén, február 12-én elkezdődik az egyéni indulók számára az ajánlások gyűjtése, de az egységes, országos listát tekintve teljesen vakon, a sötétben tapogatódzva történik az indulás.

Vagy talán mégsem:

körvonalazódott a hat párton belül egy megegyezés, és amennyiben ez a forgatókönyv valósul meg, az kijózanító pofon lesz a cigány szervezeteknek, a roma közösségnek és politikusoknak, a parlamenti pártoknak, a teljes magyar társadalomnak.

Hogy mi a kijózanító valóságot jelenthető pofon?

Az, hogy a lehetséges harmadik cigány képviselőjelöltet a Jobbik adja.

A szegvári cigány önkormányzat elnöke, Varga Ferenc lesz a jobbikos országgyűlési képviselőjelölt. Ezt a párt elnöke, Jakab Péter a bejegyzésem után 3 órával be is jelentette.”

… a bejelentés….

“Varga Ferencet, a szegvári cigány önkormányzat közgazdász végzettségű elnökét indítja a Jobbik országos listáján a parlamenti választáson.

A Jobbik az ellenzéki hat párt közül az első, amely konkrétan megnevezett egy biztos befutó helyen szereplő, roma származású jelöltet. Az ellenzék 45 biztos befutó hellyel számol a teljes, 93 kiosztható országos listán, és ebből a Jobbik várhatóan 12 helyet kap.”

A kommenetekből….

Márki Zay Péter hozzászólása:

“Tisztelettel adózom a Jobbik döntése előtt, rendkívül fontosnak tartom a magyarországi cigányság valódi parlamenti képviseletét. Sok sikert, Ferenc!”

További vélemények:

“Igen! Indulj és nyerj! Nem azért mert cigány vagy, hanem azért, mert egy tehetséges, tisztességes ember vagy!”

“Én, mint roma származásu magyar ember, nagyon örülök hogy roma származásu képviselője lesz a jobbiknak! Gratulálok, és sok sikert kívánok Varga Ferencnek! Hajrá ellenzéki összefogás!!”

“Épp ideje, hogy ne legyen meg különböztetés. Gratulálok!!!”

“Volt , hogy kritizáltam Jakab Pétert , de most köszönet a Jobbiknak nagy lépés ez a megbékélés felé .”

“Ezzel a jobbikos hozzá állással nagyon egyet tudok érteni!! Már Vona Gábor idejében is szimpatikus volt a változás!!! Sok sikert ennek a nemes cél nak az eléréséhez!!!”

“Csak annyi: nagyon jó látni ezt! Megerősít abban a hülye optimizmusomban, hogy lesz még egyszer egy nehezen kiizzadott, de ettől is értékesebb társadalmi béke.”

“Sajnos a Fidesz beleégette a romákba hogy ők a legjobbak. Nem tudom mit lehetne tenni ezellen hogy végre tisztán lássanak az emberek. Nem vagyok egyik párt híve sem, de nekem csak ártott a Fidesz.!”

Kapcsolódó

Magyarországon hónapok óta tart a vita nyílt színen és a függöny mögött, hogy a következő 4 évben ülhetnek e cigányok az ellenzéki összefogás oldalán a parlamenti padsorokban. A Márki-Zay Péter által bedobott három lehetséges roma képviselőről tucatnyi alkalommal egyeztettek már a pártok képviselői, illetve vezetői, de jó másfél hónappal a választások előtt még nem született megegyezés - írta közösségi oldalán Hidvégi B. Attila, a RomNet.hu főszerkesztője.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.