Kikelt magából Érd polgármestere: sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látványsportra….

A sport mindenek előtt? Felteszem, aki naponta szembesül azzal, hogy városában a szennyvíz elvezetése megoldatlan, térdig jár a sárban egy kiadós eső után, annak nem elsődleges szempont a sporttámogatás.

Hajrá többi polgármester, itt a precedens!

Az őszi választáson a fideszes polgármestert leváltó Csőzik László, Érd polgármestere osztott-szorzott és közösségi oldalán számolt be döntéséről:

“Óriási teljesítmény volt, amit a lányok és edzőik eddig elértek, de a város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne.

(A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.)

Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre.

A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!”

A kommentekből….

Posztja megosztotta olvasóit. Voltak, akik felháborodtak a döntésen -feltehetően nem a helyiek, akik nap, mint nap szembesülnek a városban a pénzhiány miatt kialakult helyzettel- nekik szintén kommentben válaszolt a polgármester:

„….belenéztem alaposan a gazdálkodásba, és pl. a havi közel 2 milliós juttatásoktól elborzadtam.

Ezt más város sem engedhetné meg magának, nemhogy a mienk.

Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látvanysportra közpénzből.

Ha ezt átvállalná egy szponzor, az más helyzet lenne. Holnap is tárgyalok egy naggyal, mert nem adtam fel amúgy, de az érdi adófizetők pénzéből ez nem mehet tovább. Az építményadó 2/3-a a kézilabdára menne idén.”

Sokan biztosították támogatásukról a városvezetőt

“Természetesen kell pénz a kézilabdára! Csak, hogy ez a város nem tud eltartani egy komplett csapatot, mint ahogy nem igazán van a városoknál finanszírozott csapat! Igen kellenek a szponzorok, reklámok, és nem utolsó sorban higgadt jó edző, ami itt nincs! Nem akarom minősíteni az edzőt, de úgy nem lehet nyerni, ha egy (kicsit) idegbeteg, kiabáló, gesztikuláló, hangulat függő edző irányít egy csapatot! Elnézést kérek az edzőnőtől! Nem önbizalmat sugároz a játékosok felé!”

“Nagyon szomorú hír, viszont teljesen jogos! Tökös, jó döntés! Lenne még ilyenre igény pár helyen az országban!”

“Végre nem egy közvéleménykutatásoknak meghunyászkodó hatalomféltő kígyótestű politikus, hanem egy olyan, aki beleáll abba is, amitől tudja, hogy kígyó-béka hullik majd rá. Hajrá Csőzik, gerincet megtartani!”

“Sportszerető emberként is azt gondolom, hogy bölcs döntés a polgitól. Egy bizonyos szintig feladata az önkormányzatnak a támogatás, de nem az erején felül, hiszen vannak sokkal fontosabb feladatok Érden. Onnantól már működjön üzleti alapon, fektessenek bele olyanok akik hasznot látnak benne.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük