A tankerületi központ leszámolásra használta fel a kamu pedofilvádat. Azután bocsátotta el azonnali hatállyal az iskola vezetőjét, hogy a belső vizsgálat kiderítette: a lányok hazudtak, vagyis nem zaklatta őket a pedagógus.
[mnky_ads id=”10551″]
Az iskolában tanuló mintegy ötszáz diák szüleinek többsége felháborodottan fogadta a hírt, és most több mint kétszáz szülő petícióban követeli az igazgató és a helyettes rehabilitációját. Szerintük a pedofilügy csak kapóra jött a tankerület vezetőjének a kirúgásokhoz – értesült a Blikk.
[mnky_ads id=”10552″]

A szülői munkaközösség a petícióban egyebek között azt írta, felvetődik a gyanú, hogy más személyes konfliktus miatt bocsátották el az igazgatónőt, s a pedofilvád csak ürügy volt.

– Most a lábát sem teheti be az épületbe, csak mert megvédte a kollégáját, és ezért szembefordult a tankerületi vezetővel – mondta a lapnak az egyik tanuló édesanyja.

A lányok csak ki akarták rúgatni a tanárt

A belső vizsgálat megállapította, hogy a három lányt nem molesztálta senki, ők csak azért találták ki a vádakat, hogy kirúgassák a tanárukat. A diákokat az iskolából határozattal eltanácsolták. Ők másnap mégis bementek az iskolába.

A triót ekkor a könyvtárban helyezték el, ahol tanári felügyelettel tanultak. Szüleik viszont ennek egyáltalán nem örültek, panaszt tettek az iskola vezetőségénél – mondták el a Blikknek nevük elhallgatását kérő szülők.

A botrány híre ezután jutott el a tankerületi központig. Végül április 24-én a igazgatót és a helyettesét rendkívüli felmondással elküldték. A pedofíliával hamisan megvádolt tanárnak nem kellett mennie, vádlóit, a könyvtárba száműzött három diáklányt viszont szülei azóta kivették az iskolából.

A tankerületi igazgató és a Klik nem válaszolt a lap kérdéseire.

(Forrás: Blikk)

Kapcsolódó:

A KLIK és az 1,2 milliárd

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét