Sorting by

×

Kocsis Máté csúszkálásai az “Arénában” – Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter?

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Infórádió Aréna című műsorában egy nagyon áthallásos interjúban igyekezett védeni a védhetetlent, pártja útvonalát a jövő évi választásig. Kocsis ismét bebizonyította, hogy abból a párhuzamos valóságból, ahol élnek, minden pont az ellenkezője annak, ahogy Európából és a magyar flaszterről látszik.

Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter

Meglepő, hogy Európában nincs egyértelmű kiállás a gyermekek védelme mellett. Akik megszólalnak ebben az ügyben, fontos emberek, például az Európai Bizottság elnöke, meglepően tájékozatlanok. Egy mondatról folyik a vita, amit nem olvas el senki. Ha elolvasnák, akkor látnák, hogy miről van szó. Attól tartok, hogy szándékosan nincs elolvasva, mert olyan ügyet akarnak kreálni, melyből politikai hasznot remélnek – mondta Kocsis Máté az Európában nagy vihart kavaró gyermekvédelmi törvényről és jelezte, meglepte ez a nemzetközi visszhang.

A frakcióvezető  hozzátette, van egy felfogásbeli különbség jobb- és baloldal között. A jobboldaliak szerint a szülők dolga és joga, hogy orientálják a gyermekük a szexuális fejlődés kérdésében, a baloldal pedig azt mondja, hogy ezt a magyarázatot hagyják meg civil szervezeteknek. Azt mondják, hogy ez felvilágosítási tevékenység, de ez erős propaganda szerinte és Nyugaton a nem megváltoztatására vonatkozó felvilágosítás már propaganda, pedig ennek nincs helye.

„Magyarországon még nem tartunk itt, de számos iskolából jött panasz, hogy felvilágosító óra címén olyan előadást hallgatnak a gyerekek, ami vagy nem való az életkorukhoz, vagy ezt a propagandát pedzegeti. Magyarországon még időben vagyunk, azért fogadtuk el a törvényt, hogy ne is legyen. Annak a megválasztását, hogy a gyerek miről halljon többet vagy kevesebbet, adjuk vissza a szülőknek”

A frakcióvezető úgy véli, Európában legfeljebb néhány hétig lesz ez a törvény téma, és ha rossz a légkör az unióban, nem emiatt van, sokkal inkább a migráció miatt, amely a következő években még számos konfliktust hoz majd magával.

Már megint (még mindig) Gyurcsány a hibás

„A mérések alapján a baloldal el fogja veszteni a 2022-es választásokat. Az összefogás legalább annyi ember tántorít el, mint amennyit behoz. Gyurcsány Ferenc jelenléte a baloldal számára végzetes. Durva lenne, ha a 2006 után újra hatalmat kapna. Maga alá gyűrte az egész baloldalt, és irányít. Úgy szórakozik az epizódszereplőkkel, ahogy csak akar”

– mondta az ellenzéki összefogásról, de arra emlékeztetett, hogy a választásra készülve nem az ellenfél számait kell nézni, hanem tenni kell a dolgukat, és az embereket segítő döntéseket kell hozni.

„Jövőre választhatnak az emberek egy Orbán Viktor vezette kormányt, amely megvédi magyar érdekeket, megvédi határokat, támogatja a családokat, ezzel szemben van egy Gyurcsány Ferenc vezette baloldal, amely adóemelésben gondolkodik, elbontaná a kerítést a határon, és megvonna a családtámogatásokat”

– összegzett a politikus.

A parlament őszi ülésszakára már nem készülnek nagyobb horderejű törvényjavaslatokkal, szerinte a parlament működni fog, de az őszi ülésszak már kampányhangulatban fog telni.

Nem célunk részletesen szétszedni a nagyon is célzatos nyilatkozatot, de mindenkinek ajánljuk, gondolja végig, azt, hogy például valóban arról beszél-e az ellenzék – adóemelés, kerítés bontás, családtámogatás megvonása- mint amiről a frakcióvezető beszél?

(A teljes interjút itt hallgathatja meg.)

Kapcsolódó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.