Józsefváros fideszes polgármestere 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő, sőt a Fidesz frakcióvezető-helyettese is volt, majd 2014-ben újraválasztották a VIII. kerületben.
[mnky_ads id=”3811″ ]
Ez egyben azt jelentette, hogy a kormányzópárt üdvöskéje, aki egy időben volt a párt kommunikációs igazgatója is – miközben ő Kubatov Gábor mögött a Ferencvárosi Torna Club alelnöke és azóta már a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is -, az Országgyűlés helyett Józsefvárost választotta.

Amúgy Kocsis Máté a VIII. kerületben még 2009 novemberében először időközi választáson nyert polgármesteri mandátumot, majd nyert egy évvel később és 2014-ben is.

A polgármester a Józsefváros.hu-nak adott ünnepi nagyinterjúban jelentette be, hogy 2018-ban őt jelöli a Fidesz országgyűlési képviselőnek.

2009 óta polgármestere Józsefvárosnak. Mire a legbüszkébb?

Röviden? Arra, hogy Nyóckerből Józsefvárost csinálunk. Aki itt él, vagy élt, az pontosan tudja, hogy a Nyócker egy erősen degradáló kifejezés volt. Én itt nőttem fel a kerületben és régen, amikor ez még egy nagyon lepusztult, lelakott, a szocialista diktatúrában tönkretett városrész volt, sok ember szégyellte, hogy itt lakik. Ma már ez nagyrészt nincs így. A kerületet napjainkban már főleg Józsefvárosként emlegetik, és egyre többen látnak benne otthont és perspektívát.

Most mégis azt lehet hallani, hogy elhagyja Józsefvárost, a nagypolitika felé fordul…
[mnky_ads id=”3806″ ]
Sosem hagyom el Józsefvárost, az ambícióim Józsefváros képviseletéig terjednek. Arra kaptam felkérést a kormánypárttól, hogy induljak el a 2018-as országgyűlési választásokon. Ez azonban nem Józsefváros elhagyását jelenti, hanem azt, hogy amennyiben megválasztanak, akkor Józsefváros – és Ferencváros egy részének – országgyűlési képviselője leszek. Nagyon szeretem a polgármesteri munkát, és még legalább ötszáz dolgot tudnék mondani, hogy még mit kellene még ebben a városban rendberakni. De azt is világosan kell látni, ezek között számos olyan ügy van, amelyet a parlamenti munkával jobban meg lehet oldani. Legyen az jogszabályalkotás, közbiztonsági intézkedések vagy lobbizás a támogatásokért.

Ha Kocsis Mátét megválasztják országgyűlési képviselőnek, akkor – mivel a polgármester mandátuma 2019 őszéig szól – , 2018-ban időközi polgármester-választást kell tartani Józsefvárosban.

Bár erről még senki nem beszélt, az utóbbi időben Kocsis Máté helyett, mellett egyre többet szerepelt az alpolgármester Sára Botond, aki nagy valószínűséggel kapna az alkalmon.

A napokban megköttetett MSZP-DK választási megállapodás szerint a VIII. kerületben a Demokratikus Koalíció indít egyéni országgyűlési képviselő-jelöltet, ám a politikus személye még nem ismert.

Voks2018
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét