Minden bizonnyal kész forgatókönyvvel készült a Fidesz-propaganda minden, az előválasztáson résztvevő ellenzéki főpolgármester-jelöltből, Kocsis Máté csak benyúlt a képzeletbeli smizettjébe és előrángatta a “Karácsony Gergely” feliratút. Persze Gyurcsány neve egyikből sem maradhatott ki!

“A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester lett az ellenzék jelöltje”

Az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztását Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa nyerte, aki a június 20-ától június 26-án délig tartó előválasztáson 33 355 szavazatot szerzett. A DK támogatásával, de függetlenként induló Kálmán Olga lett a második 25 093 vokssal, a harmadik helyen Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa végzett 9792 szavazattal.

- Hirdetés -

Érdekes, hogy megtanult számolni!

A Fidesz politikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy

Karácsony Gergely a budapesti választópolgárok 2,4 százalékának szavazatával nyerte meg az előválasztást.

Kocsis Máté megjegyezte:

beszédes, hogy “a legalkalmatlanabb fővárosi polgármester” az ellenzék legalkalmasabb jelöltje.

A “Hobbipolgi”

Kocsis és a Fidesz olvasatában Zuglóban

“manapság nem úgy mennek a dolgok, ahogy egy normális kerületben”.

A kerület naponta egymillió forintot bukik a parkoláson; példátlan módon adósságrendezési eljárás indult az önkormányzat ellen; Karácsony Gergely pedig azzal kérkedik, hogy állatvédelmi chartát szeretne, majd fészkestül kivágja a fákat a Pillangó Parkban.

A zuglóiak polgármestere “hobbipolgármester”, van, hogy hetekig nincs bent

– közölte Kocsis Máté, megjegyezve: nem véletlenül mondja róla mindenki városszerte, hogy alkalmatlan vezető.

“…ellenzéki lökdösődés”

Kocsis Máté úgy értékelt, az őszi főpolgármester-választás nagy harc lesz, mert az ellenzék mindent megmozgat majd, de ezzel együtt hatalmas “ellenzéki lökdösődés” lesz még, mindenféle helyosztókkal, háttéralkukkal.

A Fidesz szerdán közölte, egyhangú döntés született a párt fővárosi választmányának ülésén a kormánypártok kerületi polgármesterjelöltjeiről.

A döntés értelmében minden hivatalban lévő kerületi polgármester elindul az őszi önkormányzati választáson, ezen felül a XIII. kerületben Bagdy Gábor, a XIV. kerületben Rozgonyi Zoltán, a XV. kerületben Pintér Gábor, a XIX. kerületben Dódity Gabriella lesz a kormánypártok jelöltje. A XX. és a XXIII. kerületben később születik döntés a jelöltekről.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét