Koronavírus: a gyerek karanténban, de a szülők szabadon mászkálhatnak?

Egyre-másra jönnek a hírek arról, hogy a szeptemberi iskolakezdéstől -ahogy az várható volt- megugrott a koronavírus-fertőzött gyerekek száma. Az iskolák nem kaptak egyértelmű protokollt erre az esetre, és a beépített kormány-para megakadályozza az ésszerű, önálló viselkedést.

Ha a gyerek fertőzött, akkor….

A tavaszi vírus-hullámkor sokan mondták, hogy nem hallottak olyanról, aki fertőzött lett volna, így egyre erősebb hangot kaptak azok, akik bagatellizálták, egyenesen tagadták a világjárványt. Az őszi második hullám viszont erőteljesen tudat magáról, szinte mindenkinek van egy ismerőse, rokona, aki érintett.

Azoknak a tanulóknak, akik igazoltan vírusfertőzött iskolatárssal érintkeztek, karanténba kell vonulniuk,

a tananyagot digitálisan kapják meg. Nyíregyházán is több oktatási intézményből küldtek haza diákokat, az egyik gimnázium végzős osztályából 35-en vannak otthon a múlt hét közepétől – írta a szon.hu.

De mi legyen a hozzátartozóval?

A portál megszólaltatott egy érintett szülőt:

A fiam múlt héten szerdán azzal a hírrel jött haza, hogy az egyik osztálytársa koronavírusos lett, s bár őt nem tesztelték, és tüneteket sem észlel magán, időközben a lakásunk ajtajára mégis kikerült a piros lap, a hatósági házi karantén jelzése

– mondta el lapnak a fiú édesapja.

“Megtudtuk, a fiatalok péntekig vesztegzár alatt maradnak, a jövő héten kizárólag tünetmentesen mehetnek vissza az iskolapadba, addig is digitális oktatásra álltak át.

Azt nem értem, hogy ha a fiam – aki egy háztartásban lakik velünk – nem mozdulhat ki 10 napig otthonról, a feleségem és én hogyan mozoghatunk szabadon?

Köztudott, hogy a fiatalok tünetek nélkül, észrevétlenül hordozhatják, mi több, tovább is adhatják a fertőzést. A vírus útja követhetetlen lesz egy idő után, s nem lehet majd teljességgel feltérképezni a kontaktokat az iskolákban sem”

– jegyezte meg a szülő.

Akkor ez most hogy is van?

Ezzel egy időben mást sem hallani a kormánymegszólalóktól, -élükön a miniszterelnökkel- hogy minden rendben, kezelik a helyzetet, sőt nem akárhogy, hanem Európában a legjobban.

Mindenki meg lesz gyógyítva!

Ha a politikai felhangot lebontjuk a kijelentésekről kiderül, hogy nincs elég gép, orvos, mentős, labor a teszteléshez, viszont épül-szépül a hadiipar, a stadionok, hangozzék ez bármennyire is demagóg dumának. Ugyanis így van! Mi pedig csak tűrünk, kussolunk, kényelmes ostobaságunkba menekülve hagyjuk veszélyeztetni saját- szeretteink életét.

Ja és még egy fontos információ: a koronavírus magasról tesz a politikai beállítottságra, egyformán fertőz fideszest és ellenzékit!

Ébresztő! Mi kell még?

kenguru

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük