Koronavírus: közel 200 beteg halt meg – megjelentek a szerdai adatok - Városi Kurír

Sorting by

×

Koronavírus: közel 200 beteg halt meg – megjelentek a szerdai adatok

Egy nap alatt 3456 fővel nőtt az új fertőzöttek száma. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 532 578 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 195 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 421 főre emelkedett.

Hirdetés

A gyógyultak száma folyamatosan nő,

jelenleg 359 061 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 156 096 főre emelkedett. 10 284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1167-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

1 397 342 főnél jár a beoltottak száma, ebből 406 746 fő már a második oltását is megkapta.

Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott:

Az oltási programról

Elsőként György István az oltási csoport vezetője számolt be az oltási program állásáról és a következő napok oltási tervéről. Elmondta, hogy folyamatosan zajlik az oltás, eddig 1 397 342 fő a beoltottak száma, ez a magyar lakosság 14 százaléka. Közülük 406 746 fő már a második oltását is megkapta. A múlt héten dupla sebességgel tudtunk haladni, mint az uniós átlag, így az Unióban előkelő helyen, a második helyen vagyunk az oltások számában – mondta György. Az ellenzék által sokat kritizált magyar oltási program, az Unió egyik legsikeresebb oltási programja – tette hozzá.

Az oltás sebességének csak a szállítmányok szabhatnak határt. Ehhez hozzátette, hogy sajnos az AstraZenecát gyártó cég bejelentette, hogy a harmadára csökkenti a szállítást a következő hetekben. György elmondta, hogy az oltási munkacsoport szerint továbbra is az idősek beoltása a legfontosabb feladat. Örömmel látják, hogy az oltásra jelentkezők száma már megközelíti a 3,3 milliót, ebből 1,7 millió 60 év feletti honfitársunk. A regisztrált idősek felét oltották be eddig, a másik felére kell koncentrálni most.

A következő napok oltási terve így néz ki:

Folytatódik a regisztrált idősek oltása, ez a priorítás, a rendelkezésre álló vakcinákat erre használják fel, a következőképpen:

  • A kedden érkezett 120 ezer adagos Pfizer szállítmányból 98 ezret a regisztrált idősek első körös oltására biztosítanak – A megszokott módon a háziorvosok szervezik az oltópontokra az időseket. 22 ezer darabot második körös oltásokra fordítanak
  • A hétfőn felszabadított 15 ezer Szputnyik vakcinából 130 ezret szintén kórházi oltópontokra szállítanak, szintén a háziorvosok szervezik majd az ezzel való oltakozást az időseknek. További 20 ezer adagot a védekezésben résztvevők – például katonák és rendvédelmi dolgozók – oltására használják fel .
  • A múlt héten érkező AstraZeneca nagy részét – 48 ezer adagot – szintén a regisztrált idősek oltására fordítanak. Mától veszik át a háziorvosok. A maradékot az egészségügyi dolgozók, és katonák számára lehet felhasználni az oltópontokon.

Összefoglalva a következő egy hétben 276 ezer idős ember oltására elegendő vakcina van.

Gulyás
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Koronavírus: közel 200 beteg halt meg – megjelentek a szerdai adatok

  • 2021.03.17 - 13:49
    Közvetlen hivatkozás

    Igen most veregesd a vállad te szemét elmebeteg OV,, nagyon jól teljesitesz a vakcináddal te büdös patkány, és még ha az adatok igazak lennének, ha 200 at elismertek akkor van az 300 is

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.