Köszönjük Hódmezővásárhely, köszönjük Márki-Zay Péter!

Ezzel a címmel adta közre nyílt levelét Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula, az MSZP elnöke.

Bátorság, kiállás önmagunkért

Hódmezővásárhely legyőzte a félelmet, legyőzte az apátiát és döntött: változást akar! Szívből gratulálunk a hódmezővásárhelyieknek és megválasztott polgármesterüknek, Márki-Zay Péternek!

A vásárhelyieknek hála, 2018. február 25-én, az egész ország megismerhette a változás receptjét.

Először is: nem szabad félni! Hiába minden fideszes uszítás, listázás, gyűlöletkeltés, álellenzéki indulás. Két, egymást keresztező vonallal meg lehet üzenni a hatalomnak: ebből nem kérünk! A változás első számú receptje tehát bátorság, kiállás önmagunkért.

Szövetség és együttműködés

A változás második számú receptje: szövetség és együttműködés. Hódmezővásárhelyen kiderült, hogy még egy fideszes fellegvárban is lehet győzni, ha egy esélyes ellenzéki jelölt száll szembe a hatalommal. Kiderült az is, hogy a választók a világos beszédet értékelik a múltba forduló, korrupt és hazug Fidesz-világ helyett. De ez csak akkor működik, ha egy jelölt van.

A hármas számú recept: az együgyű kormánykampány helyett, a jövőről kell szólnia a politikának.

A félelem és az apátia felett meghatározó győzelmet arattak a változás erői!

Egyeztetést sürget az MSZP-Párbeszéd a választási együttműködésről együttműködésről

Úgy látják, a hódmezővásárhelyi választás fontos üzenete: ha sokan mennek el voksolni és van esélyes jelölt, a Fideszt le lehet győzni.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, a hódmezővásárhelyi választás fontos tanulsága, hogy a szavazatokat „nem lehet megosztani”, csak az esélyes jelöltre leadott szavazat hoz változást.

Úgy fogalmazott, nyitottak további együttműködésre a demokratikus ellenzéki pártokkal, hogy még több esélyes jelölt legyen.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke kijelentette, az utolsó percig készen állnak az egyeztetésre. Szerinte március 15-ig meg kell állapodni az esélyes jelöltekről.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük