Kedden Brüsszelben is tüntetést tartanak az Orbán-kormány ellen, a város EU-negyedének központi részén, a Shchuman téren, az Európai Bizottság és az Európai Tanács székháza előtt. Lehet újra sorosozni, ellenzékezni, brüsszelezni, harcolni, szabadságért küzdeni a képzeletbeli ellen ellen.

Soroson kívül sok Fidesz-utált ott lesz!

A tüntetésen magyar politikusok mellett felszólal Judith Sargentini, holland zöldpárti EP-képviselő is, aki amúgy is bögyében van a regnálónak, amióta kicsit mélyebben utánuk nézettJelentésében többek az ENSZ, az EU, az Európa Tanács, az EBESZ és más nemzetközi szervezetek adataira támaszkodva állapította meg, hogy a magyar kormány rendszerszerűen építi le a jogállamiságot.

A keddi brüsszeli tüntetés fő szervezője a RED – Radikális Európai Demokraták nevű szervezet, amit Ujhelyi István szocialista EP-képviselő alapított.

Az eseményről az alábbiakat tették közzé:

“Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a nemzeti együttműködés rendszerével; ezt mind többek számára egyértelművé kell tenni az Európai Unióban is! Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a külpolitikai és európai uniós fronton is ámokfutást végző Fidesz-kormányt!

2019. január 8-án, 17:00 órakor tüntetést tartunk a Robert Schuman téren. Gyere el Te is, mutassunk fel együtt piros lapot Orbán Viktornak és rabszolgatartó rendszerének!

Az eseményen felszólal:

Judith Sargentini, a Zöldek frakciójának EP-képviselője
Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője
Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták alapítója
Németh Balázs, a Momentum képviselője
Kendernay János, az LMP képviselője
Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője
várjuk a DK és az Európai Szakszervezeti Szövetség képviselőit is!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét