Az EU-nál kuncsorgó tárgyalások közepén Kövér László miért tiporja lábban a demokrácia alapelveit?

Hétfőn egynapos üléssel indul be a törvénygyár őszi ülésszaka. Hét képviselő nyolc mentelmi ügyében is döntenek, de Hadházy Ákos még mindig nem kap lehetőséget Kövér házelnök döntése szerint, hogy letegye képviselői esküjét. A miértekre sokakkal együtt az érintett is keresi a választ.

Mennyibe kerül az országnak Kövér “hátranyilazása”?

A napirend előtti felszólalások után tesz képviselői esküt Ander Balázs és Dudás Róbert – írja az MTI. A két politikus korábban is volt már képviselő, most a mandátumáról lemondott Szabó Hajnalkát és Végh Noémit váltják a Jobbik padsoraiban. Hadházy Ákos hétfőn még nem teheti le az esküt, erről így írt közösségi oldalán:

“Ma kezdődik a „parlament” őszi ülésszaka, elvileg azzal, hogy két jobbikos képviselő esküt tesz. Nagyon sok múlik azon, hogyan döntenek személyesen ők, illetve a parlamenti pártok. Sokan kérdezik, az EU-nál kuncsorgó tárgyalások közepén Kövér László miért tiporja lábban a demokrácia alapelveit azzal, hogy miközben a jobbikosokat engedi felesküdni, engem – immár 6 hónapja és most már az Igazságügyi Bizottság határozatát is semmibe véve – pedig nem?

Ezen én is sokat gondolkodtam, hiszen Kövér döntésének több hozadéka van számomra

Egyrészt minden alkalommal, amikor a kérdés szóba kerül, beszélhetek arról, hogy mi ellen tiltakoztam az alakuló ülés bojkottjával, másrészt Kövér a jogaim adminisztratív korlátozásával megdönthetetlen bizonyítékot ad arra, hogy Magyarország nem jogállam. Azt kell azonban mondanom, hogy ha ma a két jobbikos képviselő minden további nélkül leteszi az esküt, a parlamenti pártok pedig bemennek (még akkor is, ha aztán egy felháborodott közleménnyel, egy szép szónoklattal vagy neadj’Isten Facebook-poszttal „tiltakoznak”), akkor

KÖVÉR ELÉRI A CÉLJÁT: BIZONYÍTJA AZ ELLENZÉKEN BELÜLI SZOLIDARITÁS TELJES HIÁNYÁT ÉS A PARLAMENTI PÁRTOK TELJES BECSICSKULÁSÁT.

Úgy tűnik, a házelnöknek fontosabb ezeket megmutatni, mint az, hogy esetleg az EU-ban még egy bizonyíték legyen arra, hogy ez a kis ország megszűnt demokrácia lenni

Közben még nagyobb baj, hogy az ellenzék jelenlétével fog asszisztálni Orbán minden eddiginél aljasabb napirend előtti szónoklatához. Orosz megbízásra, hazaáruló módon az oroszok elszigetelése ellen fog ágálni. Az ellenzék nyilván fog erre válaszolni, az eredmény azonban már borítékolható.

A propagandagépezet csak erre vár, a következő hetekben okádni fogja magából a lejárató anyagokat, hirdetéseket a „szankciópárti, hazaáruló ellenzékről”.

Ne legyen kétségünk afelől,

hogy amíg az MTVA vezetője a helyén marad, illetve amíg Rogán Antal propagandaminisztériuma évi legalább 50 milliárdból hirdethet, addig a kormány fogja megnyerni ezt a kommunikációs csatát is.

Nem azért, mert igaza van, hanem mert többször annyi emberhez jut el az üzenet

Közeleg október 23. ünnepe, gondolom, sokan igyekeznek megfelelő helyszínt találni egy tüntetésnek, megemlékezésnek. Azt gondolom, erre csak egyetlen, a hősök emlékéhez is méltó helyszín lenne csak. Voltunk már ott, többször, de egyszer sem elegen. Egészen biztos vagyok benne, hogy egyszer lesz ez máshogy is, és biztos vagyok benne, hogy az fog megoldást hozni!”

FRISS!