Hadházy: Kövér nagy szívességet tesz ezzel a pitiáner játékkal….

Hadházy: Kövér nagy szívességet tesz ezzel a pitiáner játékkal....
fotó: MTI/V.K.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egyedüliként bojkottálta az Országgyűlés alakuló ülését, a parlamenti eskütétel helyett a Baranya megyei Kisvaszaron tett alternatív esküt. Elmondása szerint azért nem ment be, mert “nem akarta ünneplőben végignézni, ahogy a Választási Bizottság beszámolója után a parlament megszavazza, hogy ez egy tisztességes és demokratikus választás volt.” Kövér László házelnök május elején megígérte, hogy “…természetesen lesz lehetősége Hadházy Ákosnak letennie a képviselői esküjét, de hogy mikor, azt még nem tudni…”.

Még most sem…..

Hadházy képviselő közösségi oldalán számolt be a legújabb fejleményről:

“A “parlament” “igazságügyi bizottsága” tegnap az utolsó pillanatban levette a napirendről az eskütételem időpontjáról szóló állásfoglalást. Persze önmagukat is szembeköpik ezzel. De így Kövér Lászlónak segítenek abban, hogy legalább szeptemberig szabotálhassa a felesketésemet.

Kövér ugyanis magát hülyének tettetve, az idő húzása érdekében még május közepén fordult a bizottsághoz, “állásfoglalást” kérve. Az “igazságügyi bizottság” elnöke erről május 19-én bejelentést is tett. A “bizottságnak” elvileg egy hónapja lett volna válaszolni. Június 15 -én hosszan tárgyalta is ezt a rendkívül nehéz ügyet. Az ülés jegyzőkönyve még nincs fent a honlapon. A jelenlevő képviselők beszámolója szerint viszont

a fideszesek alkotmánymódosítást tartottak szükségesnek az ügyem miatt (!), de “sajnos” ez már rám nem vonatkozhat, így szerintük is fel kell esketni engem.

A két héttel ezelőtti vita után a határozathozatalt azonban kényelmesen tegnapra hirdették meg, ezt viszont az utolsó pillanatban levették a napirendről. Egy Vejkey nevű bizottsági elnök ezt azzal indokolta, hogy

meg kell várni a nemzetközi jogi gyakorlatról szóló szakértői jelentést, ami kb július közepére lesz meg…Így pedig “sajnos” nyilván az utolsó, július 19-i parlamenti napon sem tud felesketni Kövér elvtárs.

Néhány megjegyzés:

1) Kövér nagy szívességet tesz ezzel a pitiáner játékkal, hiszen így minden alkalommal újra elmondhatom, hogy az elcsalt, nem demokratikus, nem tisztességes, nem valódi választások ellen tiltakozva nem mentem el a nyitó ülésre (és ezért nem fogok extra fizetéssel járó, de semmit nem érő parlamenti díszpozíciókra pályázni és interpellálgatni sem, ha egyszer majd Kövér szerint meg is tehetném)

2) Azzal is szívességet tesz, hogy újabb bizonyítékkal segít eldönteni (akinek eddig nem ment volna), hogy a rendszer demokrácia-e, vagy sem. Ahol egy közvetlenül megválasztott egyéni képviselőt a hatalom megakadályoz jogai gyakorlásában, az természetesen diktatúra. Teljesen mindegy, hogy adminisztratív eszközökkel szórakozik, vagy megkötöz, vagy bebörtönöz- a végeredmény ugyanaz.

3) Fontos tudni, hogy ezzel a játékkal elsősorban nem nekem üzen, hanem a többi ellenzéki képviselőnek. Azt üzeni, hogy velük is ezt tette volna, ha nem viselkednek szépen és nem mennek el az alakuló ülésre. Azt üzeni, hogy mindent megtehet velük. Nagyon sok múlik azon, hogy a kollégák mit gondolnak erről az üzenetről.

4) Az Önök segítségének hála a nyári hónapokra anyagilag biztosított a stábom munkája, ugyanúgy el tudom látni a munkámat, mint eddig – hiába szerette volna Kövér az ellenkezőjét

5) Természetesen bármit mondanak politikai ellenfeleim, Zugló nem marad képviselet nélkül, sőt.

A hozzászólásokból….

“Ezek mindent megtehetnek Kövér utasítására? Felháborító! Hadházy Ákost az emberek közvetlen választották meg képviselőnek, így nincs joga a házelnöknek munkájában akadályozni!”

“A Fidesz csak a köpönyegforgató jó kádereket kedveli. Lásd Kövér.”

“Ezt az írást pont azok nem értik,akiknek kellene !!!”

“Ez nem demokrácia, ez diktatúra de sokkal nagyon sokkal rosszabb mint a kommunista diktatúra! Ott megèlhetès volt, dolgozni kellett, pènz volt! Lakása volt a dolgozó népnek! A magyar forintból a papír 100 forintosból úgy be vásároltunk, a nagy kosár tele főzni való minden egyéb, 10 üveg kőbányai sör is tellet!”

“Az “ellenzék” ezt nem látja? Nem érdekli? Miért nem tesznek valamit egy képviselőtársuk segítésére? Ez a csönd és semmittevés már gusztustalan!!!”

“Eddig tettek minden nemzetközi törvényre, gyakorlatra. A teljes ellenzékkel nem merték volna megtenni…”

“Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnöke: dr. Vejkey Imre (KDNP), tagjai: Dr. Kovács Zoltán (Fidesz),Vigh László (Fidesz),Dr. Vitányi István (Fidesz),Sebián-Petrovszki László (DK),Czunyiné Dr. Bertalan Judit (Fidesz),Demeter Zoltán (Fidesz),Dr. Mészáros Lajos (Fidesz),Dr. Pajtók Gábor (Fidesz),Szabó Hajnalka (Jobbik),Szabó Szabolcs (Momentum)…”

1 Response

  1. 2022.06.28

    […] Hadházy: Kövér nagy szívességet tesz ezzel a pitiáner játékkal…. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.