Kövér László gumicsizmájában kinyílik a bicska és más 'kövérségek' - Gondolatok péntek este mikrofonközelből - Városi Kurír

Sorting by

×

Kövér László gumicsizmájában kinyílik a bicska és más ‘kövérségek’ – Gondolatok péntek este mikrofonközelből

Kövér László házelnökről az elmúlt hetekben annyit lehetett tudni, hogy agyba-főbe bünteti a parlamentben felszólaló, neki nem tetsző kijelentésekért az ellenzéki képviselőket. A HírTV úgy döntött, eljött az ideje lehetőséget biztosítani a milliós büntik kiosztójának, hogy elmondja, mi jár a fejében a pulpituson trónolva.

Hirdetés

Trianonról

Tragédia történt 101 évvel ezelőtt, de túléltük és a magyar nemzet köszöni szépen jól van.

Kövér szerint ritkaságszámba megy, hogy egy ilyen módon megnyomorítani próbált nemzet 101 év után köszöni szépen jól van, túlélt több birodalmat, és most ismét úgy nézhet a jövőbe, hogy valójában a történelem következő, „szép lapjait” fogja írni.

Európai Unióról

Kövér szerint az Európai Parlament az európai demokrácia elleni legnagyobb merényletek egyike. Szerinte az EP nem az európai demokráciáért van, hanem az ellen dolgozik.

„Nem veszi figyelembe azt, hogy Európa nem az európai emberek által lakott, hanem magyarok, flamandok, vallonok, franciák, olaszok stb. nemzetek lakják. Ezeknek megvan a maga hagyományrendszere, beleértve a jogrendszert is, megvan a maga kultúrája, nyelve, önazonossága, amihez ragaszkodnak, a történelme, amihez szintén ragaszkodnak, és tulajdonképpen ragaszkodnak a saját nemzeti döntéshozatali demokratikus mechanizmusaikhoz is. Mert csak addig demokratikus egy döntéshozatal, amíg a választó látja, hogy akit megválasztott, az mit csinál és miért csinálja. Lehet, hogy nem ért vele egyet, de akkor majd a következő választáson korrigálhatja a saját korábbi döntését.”

Ellenzékről 

„Érzem, hogy szándékosan hoznak olyan helyzetbe hétről hétre, hogy nekem ne legyen más választásom, mint szankciókkal élni. Mert két eset van: vagy elengedem a fülem mellett, akkor még rátesznek egy lapáttal a következő alkalommal, és akkor gyakorlatilag előbb-utóbb ellehetetlenül a parlament működése, vagy pedig a házszabály szellemében és betűjének megfelelően megálljt próbálok parancsolni a hülyéskedésnek”

– mondta a házelnök. Ugyanakkor Kövér László tisztában van azzal, hogy ebből például Jakab Péter politikai hasznot tud húzni,

„de hát engem ez nem kell, hogy befolyásoljon, mert attól még a magyar országgyűlés, az Országház mégsem kocsma, főleg nem a kocsma hátsó udvara”.

Arról, hogy az ellenzék “jóvátételt követel” az elmúlt 11 évért

A műsorvezető megkérdezte Kövért, hogy az ellenzék miért követel jóvátételt az elmúlt 11 évért, amit egyébként néhány perccel korábban Kövér a magyar 20. századi történelem legsikeresebb 11 évének nevezett.

„Van annak egy diszkrét bája, amikor Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, az egyik erős figurája az egyesült ellenzéknek, amiben a valahai kisnyilasok hirtelen átöltöztek, mint a Terror Házában is van egy ilyen szoba, ami ezt az 1945 utáni történelmi pillanatot örökíti meg, amikor ugyanez történt.”

Kövér nem is érti, milyen alapon emleget jóvátételt az ellenzék, ilyenkor úgy érzi, hogy:

„Kinyílik az embernek a gumicsizmájában a bicska, azért mindennek van határa”.

Kövér világtendenciának tartja, hogy a parlementi viták színvonala esik, ez nemcsak itthon van így, hanem például az Egyesült Államokban is. Ennek oka pedig az, hogy a világ, a baloldal miatt, szellemi értelemben eljutott arra a pontra, amikor már nincs

„közös nevező jobb- meg baloldal, demokrata és republikánus, fideszes és jobbikos között, hanem gyakorlatilag a politika átalakult egyfajta hideg polgárháborúvá”.

Ez pedig baljós jövőt fest Kövér szerint, ez is a 2022-es választás tétje.

 

kövér

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2021.06.05 - 10:45
  Közvetlen hivatkozás

  “Dögöljön meg Kövér László, lehetőleg máma még!” (költőcske Szabolcska)

  Válasz
 • 2021.06.05 - 13:10
  Közvetlen hivatkozás

  Undoritó egy állat de maga a legaljasabb kocsmajáró. mocskos szájú állat, mit képzel ki ő ? isten pedig csak OV paprikajancsija, szegény kis panelproli..

  Válasz
 • 2021.06.06 - 14:05
  Közvetlen hivatkozás

  Hát, ami mostan zajlik, attól éppen mostan nem érezzük jól magunkat, sőt, inkább baromi rosszul. Hogy egy ekkora bunkó közjogi méltóság lehessen, attól minden bicska, akárhol is van kinyílik! Pfujj!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.