Magyar György: Kövér Lászlónak elgurult a gyógyszere - Városi Kurír

Sorting by

×

Magyar György: Kövér Lászlónak elgurult a gyógyszere

Parlamenti hozzászólásában senkinek nem javasoljuk, hogy a címben jelzett fordulattal éljen, mert az Országgyűlés elnöke a házőrséggel vezettetné ki vasba verve a renitens ellenzéki képviselőt. Ugyanakkor nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy Kövér László a „ficsúr” kifejezés használata miatt csaknem tízmilliós büntetést szabott ki. Talán csak nem a személyes ellenszenv vezeti?

Hirdetés

A Jobbik elnöke, Jakab Péter a kormány válságkezelését támadta a parlamentben május 17-én, majd többször leficsúrozta a fideszes képviselőket és a házelnököt is. Ezért Kövér László 9,6 milliós büntetést szabott ki. Ezzel Jakab csúcsot döntött, mert ennél nagyobb bírsággal az ország „házmestere” még senkit nem büntetett. De könnyen elképzelhető, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság előtt ez a döntése is elbukik, mert volt már erre példa korábban.

A ficsúr szó jelentése feltűnő öltözetű, piperkőc, bájgúnár férfi a lexiq.hu értelmezése szerint

A kifejezés a román fecior (kiejtve: fecsor) szóból származik, aminek eredeti jelentése fiú, legény. A ficsúrnak tehát semmilyen pejoratív tartalma nem volt, és mai jelentése csak később alakult ki, miután a magyarok átvették a szót Erdélyből. Valószínűleg az úriaskodás, az előkelősködés beleérzése miatt ruházták fel később azzal a többletjelentéssel, hogy rosszindulatúan célozzanak arra, aki ki van cicomázva, majmolja a divatot, kivagyi módon viselkedik.

Ez már csak azért is furcsa, mert 2016 májusában maga Orbán Viktor miniszterelnök mondta a parlamentben az akkor még szintén jobbikos Vona Gábor azonnali kérdésére reagálva:

„önök radikálisból mérsékeltek lettek, férfiakból cuki zsúrpubik…”.

Később még magasabbra tette a tétet: a

„kormányzáshoz komolyabb eszközökre van szükség, mint egy szemöldökcsipesz.”

A kormányfő 2017 februárjában addig merészkedett, hogy azt is kijelentse:

„nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni”

– amivel sokak szerint Vona vélelmezett nemi identitására utalt. Vagyis a korabeli sajtó szerint nyíltan buzizott.

A zsúrpubi szlengszó, amit elsősorban elkényeztetett úrifiúra használnak,

aki tehetős szüleitől mindent megkap, nem kell erőfeszítéseket tennie egzisztenciája megteremtéséért. Szóval a ficsúr és a zsúrpubi között nincs lényeges különbség, de ez utóbbi fordulatot akkoriban a házelnök nem kifogásolta.

A hazug, a tolvaj, a hazaáruló, a szemkilövető, a sorosista, és mostanában az oltásellenes fordulat is mindennapos a parlamenti hozzászólásokban, ezekhez képest a ficsúr igencsak visszafogott minősítés.

Azt, hogy miért éppen ez csapta ki a biztosítékot a házelnöknél, nemigen érthető. Az meg végképp nem, hogy ezért a szóért miért jár csaknem tízmilliós büntetés. Ha csak nem azért, mert egy ellenzéki képviselő támadta meg a 133 bátor fideszes képviselőt.

Kövér Lászlónak tényleg elgurult a gyógyszere

A legkevésbé sem kívánjuk a Jobbikot védeni, de a házelnök döntése minden határon túlmegy. Már csak azért is, mert az ellenzéket lehazaárulozó ellenzék fogalmát a Fidesz vezette be. A parlamenti jegyzőkönyv tanúsága szerint a „hazaáruló” jelző kétszer is elhangzott az ülésteremben, mindkétszer fideszes képviselő szájából.

Kövér László pedig 2018 decemberében a Pesti Srácoknak adott interjújában beszélt a néhány elkényeztetett balos zsúrfiúról, ám akkor még nem volt ilyen érzékeny, mint mostanában. Mellesleg őket – akik a magyar jogállamiságot vitató Sargentini-jelentést támogatták – nemes egyszerűséggel hazaárulónak minősítette.

Vajon milyen összegre büntetné magát Kövér a saját szájából elhangzott zsúrfiú és a hazaáruló fordulat miatt?

Forrás

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

8 hozzászólás

 • 2021.05.23 - 15:40
  Közvetlen hivatkozás

  Fel kell jelenteni ezt a mocskos bajuszos férget,, igen nyujtsák be a strasbourgi emberi jogi bíróság elé– akkor ő fog fizetni , mocskos fidesz patkány.. de remélehetően börtönnel ////

  Válasz
 • 2021.05.23 - 16:00
  Közvetlen hivatkozás

  A fidesz kezdte csúfolni a baloldali lépviselőket és politikusokat. Amikor ezt hosszú idő után az ellenzék is átvette, most nagyon ki vannak kelve magukból.Arról lehetne beszélni, hogy ki a hazaáruló. Ki akarja Kínának minden áron kiszolgálni Magyarországot ?

  Válasz
  • 2021.05.23 - 16:20
   Közvetlen hivatkozás

   A vélemény az, hogy aki átmond mondjon bét is. Talán nem ártana a tükörbe nézni, és atgondolni mivel sértegettem azelőtt az ellenzéket akkor így talán más szemszögből bíráskodna. Ugyanis régi közmondás amilyen az agyon Isten, olyan a fogagy Isten.

   Válasz
 • 2021.05.23 - 16:39
  Közvetlen hivatkozás

  Én az utolsó kérdést már feltettem, itt a facebookon, de sehonnan rá egy tipp. Válaszról nem is beszélve. De vajon miért nem kapott Orbán Viktor bírságot az ő általa a parlamentben elkövetett – ennél neveletlenebb – minősítésekért?
  A lényegről utolsóként: Vajon miért nincs a házszabályban maximálva a pénzbírság? Törvényes e ez így, véletlenül, vagy szándékosan?

  Válasz
 • 2021.05.24 - 07:55
  Közvetlen hivatkozás

  Kövér a saját kis világában élő elmebeteg. Mutogatni kellene, mint a cirkuszi majmokat. Ketrecben. Oszt jónapot !

  Válasz
 • 2021.05.24 - 10:48
  Közvetlen hivatkozás

  A képlet egyszerű. Soros györgy megtaníttatta angolul. Is. Eddig volt fontos.
  Karikó Katalinról a “bőr” lehúzva, nincs rá szükség. Széchenyi-díj, és ennyi. A Pfizer sem kell. Jó az orosz (Putyin et. tudja, hogy hol vannak az eredeti 6-os kartonok! Vele jóban kell lenni!).

  Válasz
 • 2021.05.24 - 12:50
  Közvetlen hivatkozás

  Mikor az orvostanhallgatókat le inasozták azért mennyi járna??????? A helyükben rájuk sem néznék, mikor kéne!!!!!!!!!!!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.