Vágó István: Kálmánka úgy viselkedik, mint egy Kálmánka – És ennek az embernek a posztjaiért fizetnek tízmilliókat azok, akiknek ezekért a butaságokért semmi sem drága…

Néhány napja keringeni kezdett az interneten egy korábban megjelent könyvből kifényképezett fotó, amely alapján a magyar tudóst 1978-ban ügynöknek szervezte be a szocialista kémelhárítás. Ezzel kapcsolatban Karikó Katalin azt közölte: aláírta a beszervezést, de semmilyen jelentést nem adott, illetve senkinek nem ártott. Erre többen rámozdultak, innen is onnan is, ahogy Vágó “Kálmánkája” is.

Rákay úr lehetőséget látott egy újabb lejáratásra, hát írt…

Sokan reagáltak a történtekre, ki-ki vérmérséklete, meggyőződése szerint. Vásárhelyi Mária közösségi oldalán írta meg véleményét, amit mi is szemléztünk.

“…Most pedig, amikor kirobbant a “Karikó-ügy” , ami egyébként nyilvánvalóan nem ügy, ezt megpróbálják a baloldal nyakába varrni, azt állítva, hogy a “baloldal karaktergyilkossággal próbálja lejáratni Kati Kariko-t.

Ezt azzal “támasztják alá”, hogy miután a szélsőjobboldali Kurucinfó megírta ezt, először a Telex vette át az információt. Miközben pontosan tudjuk, hogy a Kurucinfo kizárólag a Fidesznek köszönheti létét, mivel a kormánypárt 11 éve nem tett semmit annak érdekében, hogy eltűnjön a nyilvánosságból ez a netto náci portál.

Sőt, az is egyértelmű, hogy a Fidesznek érdeke a Kurucinfo létezése. Ha nem így lenne, nyilván már régen beszántotta volna, hiszen pontosan tudjuk, hogy hogyan takarít el a nyilvánosságból minden olyan orgánumot, amely útjában áll.

Azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy az információ éppen a Pfizer lejáratása érdekében elszántan küzdő kormánypárttól jutott el a Kurucinfohoz.

Ezt persze ugyanúgy soha nem fogjuk megtudni, mint ahogyan azt sem, hogy valójában kik működtették, hogyan zsarolták, fenyegették, kényszerítették a beszervezési nyilatkozat aláírására a Kati Karikohoz hasonló megfélemlített, kiszolgáltatott állampolgárokat….”

-írta többek között a szociológus.

Több sem kellett Rákay tollnoknak, a tőle elvárható stílusban esett neki Vásárhelyi Máriának és persze Önnek is, ha osztja a véleményét:

“Kevés gyomorforgatóbb dolgot tudok elképzelni annál, amit most a ballib értelmiség hangadó jajongói, önjelölt igazságosztói művelnek Karikó Katalin 1978-as, a pártállam titkosszolgálata által történt beszervezése kapcsán.(…) De Karikó Katalint most meg kell alázni, sőt el kell végezni rajta a karaktergyilkosságot a’la ballib, függetlenül attól, hogy soha, egy sort nem jelentett senkiről… S történik mindez kizárólag azért, mert a tudós asszony szóba merészelt állni Orbán Viktorral. Na meg persze azért, mert a Vásárhelyi-félék évtizedek óta berzenkednek mindentől, ami okot adhat a nemzeti büszkeségre. Családi vonás. Az ügynök-kérdés rendszeres előhúzása pedig nem más, mint egy újabb, szokásos, szemforgató ballib technika….”

Vágó István reagált Kálmánkára

Kálmánka úgy viselkedik, mint egy Kálmánka. Történt, hogy miután Fideszék kedvenc kuruca elindította a gyűlölet-lavinát Karikó Katalin ellen, Vásárhelyi Mária írt erről egy posztot. Erre Kálmánka nem volt rest, “Marika nénire” fogta a tudós asszony megalázását – hogy csak ezt emeljem ki a hörgő-fröcsögő posztjából. Közben, gondolom, toppantott is a lábacskájával… Azt írja: Vásárhelyinek “cseppet sem derogál például Kati Kariko-ként emlegetni” őt.

Szeretném egykori munkatársam figyelmét felhívni arra, hogy nem Vásárhelyi hívja Katalin asszonyt ezen a néven, hanem ő maga. A neve úgy van betaggelve, ahogy a Facebookon szerepel – mutatom a képmontázson.

Tudod, Kálmánka, ha egy név kék színnel jelenik meg, az okkal történik, és azon ilyenkor nem lehet változtatni. Ahogy én is tettem egy előző mondatban.
Örülök, hogy segíthettem.

(És ennek az embernek a posztjaiért fizetnek tízmilliókat azok, akiknek ezekért a butaságokért semmi sem drága…”

 

Kálmán

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Vágó István: Kálmánka úgy viselkedik, mint egy Kálmánka – És ennek az embernek a posztjaiért fizetnek tízmilliókat azok, akiknek ezekért a butaságokért semmi sem drága…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük