Vágó István: Kálmánka úgy viselkedik, mint egy Kálmánka - És ennek az embernek a posztjaiért fizetnek tízmilliókat azok, akiknek ezekért a butaságokért semmi sem drága... - Városi Kurír

Sorting by

×

Vágó István: Kálmánka úgy viselkedik, mint egy Kálmánka – És ennek az embernek a posztjaiért fizetnek tízmilliókat azok, akiknek ezekért a butaságokért semmi sem drága…

Néhány napja keringeni kezdett az interneten egy korábban megjelent könyvből kifényképezett fotó, amely alapján a magyar tudóst 1978-ban ügynöknek szervezte be a szocialista kémelhárítás. Ezzel kapcsolatban Karikó Katalin azt közölte: aláírta a beszervezést, de semmilyen jelentést nem adott, illetve senkinek nem ártott. Erre többen rámozdultak, innen is onnan is, ahogy Vágó “Kálmánkája” is.

Hirdetés

Rákay úr lehetőséget látott egy újabb lejáratásra, hát írt…

Sokan reagáltak a történtekre, ki-ki vérmérséklete, meggyőződése szerint. Vásárhelyi Mária közösségi oldalán írta meg véleményét, amit mi is szemléztünk.

“…Most pedig, amikor kirobbant a “Karikó-ügy” , ami egyébként nyilvánvalóan nem ügy, ezt megpróbálják a baloldal nyakába varrni, azt állítva, hogy a “baloldal karaktergyilkossággal próbálja lejáratni Kati Kariko-t.

Ezt azzal “támasztják alá”, hogy miután a szélsőjobboldali Kurucinfó megírta ezt, először a Telex vette át az információt. Miközben pontosan tudjuk, hogy a Kurucinfo kizárólag a Fidesznek köszönheti létét, mivel a kormánypárt 11 éve nem tett semmit annak érdekében, hogy eltűnjön a nyilvánosságból ez a netto náci portál.

Sőt, az is egyértelmű, hogy a Fidesznek érdeke a Kurucinfo létezése. Ha nem így lenne, nyilván már régen beszántotta volna, hiszen pontosan tudjuk, hogy hogyan takarít el a nyilvánosságból minden olyan orgánumot, amely útjában áll.

Azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy az információ éppen a Pfizer lejáratása érdekében elszántan küzdő kormánypárttól jutott el a Kurucinfohoz.

Ezt persze ugyanúgy soha nem fogjuk megtudni, mint ahogyan azt sem, hogy valójában kik működtették, hogyan zsarolták, fenyegették, kényszerítették a beszervezési nyilatkozat aláírására a Kati Karikohoz hasonló megfélemlített, kiszolgáltatott állampolgárokat….”

-írta többek között a szociológus.

Több sem kellett Rákay tollnoknak, a tőle elvárható stílusban esett neki Vásárhelyi Máriának és persze Önnek is, ha osztja a véleményét:

“Kevés gyomorforgatóbb dolgot tudok elképzelni annál, amit most a ballib értelmiség hangadó jajongói, önjelölt igazságosztói művelnek Karikó Katalin 1978-as, a pártállam titkosszolgálata által történt beszervezése kapcsán.(…) De Karikó Katalint most meg kell alázni, sőt el kell végezni rajta a karaktergyilkosságot a’la ballib, függetlenül attól, hogy soha, egy sort nem jelentett senkiről… S történik mindez kizárólag azért, mert a tudós asszony szóba merészelt állni Orbán Viktorral. Na meg persze azért, mert a Vásárhelyi-félék évtizedek óta berzenkednek mindentől, ami okot adhat a nemzeti büszkeségre. Családi vonás. Az ügynök-kérdés rendszeres előhúzása pedig nem más, mint egy újabb, szokásos, szemforgató ballib technika….”

Vágó István reagált Kálmánkára

Kálmánka úgy viselkedik, mint egy Kálmánka. Történt, hogy miután Fideszék kedvenc kuruca elindította a gyűlölet-lavinát Karikó Katalin ellen, Vásárhelyi Mária írt erről egy posztot. Erre Kálmánka nem volt rest, “Marika nénire” fogta a tudós asszony megalázását – hogy csak ezt emeljem ki a hörgő-fröcsögő posztjából. Közben, gondolom, toppantott is a lábacskájával… Azt írja: Vásárhelyinek “cseppet sem derogál például Kati Kariko-ként emlegetni” őt.

Szeretném egykori munkatársam figyelmét felhívni arra, hogy nem Vásárhelyi hívja Katalin asszonyt ezen a néven, hanem ő maga. A neve úgy van betaggelve, ahogy a Facebookon szerepel – mutatom a képmontázson.

Tudod, Kálmánka, ha egy név kék színnel jelenik meg, az okkal történik, és azon ilyenkor nem lehet változtatni. Ahogy én is tettem egy előző mondatban.
Örülök, hogy segíthettem.

(És ennek az embernek a posztjaiért fizetnek tízmilliókat azok, akiknek ezekért a butaságokért semmi sem drága…”

 

Kálmán

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Vágó István: Kálmánka úgy viselkedik, mint egy Kálmánka – És ennek az embernek a posztjaiért fizetnek tízmilliókat azok, akiknek ezekért a butaságokért semmi sem drága…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.