A Karikó „nem-ügy” kirobbantása kinek állt érdekében, avagy a korpa és a belekeveredett esete…..

„Nem akarnánk beleszólni az életébe, de akkor tenné a legjobban, ha visszatérne a szakmai munkájához, s kerülné a politikát, különösen Magyarország diktatórikus rendszerének létrehozóit, és csak élvezné a magyar emberek háláját és szeretetét. Ha az Orbán-rendszerrel további kapcsolatokat ápol, és lesüllyed a szintjükre, erodálja mindazt az erkölcsi tőkét, amit a munkájával kiérdemelt. Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. S nehogy azt higgye, hogy azok voltak a nagyobb gazemberek, akik aláírattak vele egy beszervezési kartont, és nem az, akivel kávézgatott. Ez utóbbira nincs bocsánat.” – olvasható az Amerikai Népszava oldalán azzal kapcsolatban, ahogy Karikó Katalin „nemügye” nyilvánosságra került.

Vásárhelyi Mária véleménye

Gondolom senki előtt, aki az elmúlt 30 évben nyomon követte azt, ami Magyarországon az un. ügynökaktákkal történt, nem kétséges, hogy ami most Kati Karikoval történik, az kizárólag a rendszerváltás óta eltelt 30 év és az ország szégyene. Nevezetesen, hogy

31 év nem volt elegendő idő arra, hogy végre pontot tegyünk a diktatúra titkosszolgálatának ügyeire, hogy nyilvánossá és szabadon kutathatóvá váljanak az iratok arról, hogy ki, mikor, hogyan és miért működött együtt a titkosszolgálatokkal és szigorúan titkos tisztként kik működtették a rendszert. Kik szervezték be és zsarolták a különböző ügyosztályok titkos ügynökeit.

A hivatalos propagandában már csak szitokszóként emlegetett SZDSZ

már 1991-ben benyújtott egy törvényjavaslatot az akták teljeskörű nyilvánosságáról, ám ezt is és a következő 30 évben bármilyen törvényjavaslat elfogadását, amely megpróbálta volna végre rendezni ezt a kérdést, az MSZP, az MDF és a Fidesz egymással összejátszva megakadályozott. Az SZDSZ és később az LMP számtalan javaslatot nyújtott be az ügynökakták nyilvánosságra hozatala érdekében, de ezek minden alkalommal elbuktak.

Nem sok kétségünk lehet afelől,

hogy a három párt együttműködésének hátterében részben a pártok képviselői egy részének érintettsége állt, részben pedig az, hogy nem akartak lemondani arról a zsarolási potenciálról, amit az ügynök múlt jelentett számukra, amivel bárkit aki érintett volt sakkban lehet tartani. Tudom, hogy az SZDSZ frakcióban is voltak olyanok, akik együttműködtek a titkosszolgálatokkal, ilyen volt pl. az egyik családi barátunk is, aki miközben látszólag lelkesen segített minket, szorgalmasan írta a jelentéseket pl. arról, hogy mikor utazik el a család, mi lenne az ideális időpont az új lehallgatók beszerelésére. Ezek a képviselők azonban kikoptak az SZDSZ-ből, mert nyilvánvalóvá vált számukra, hogy „nem illenek” a frakcióba.

Gondolom a Fidesz és a korábbi MDF Szabaddemokraták iránti gyűlöletének is az volt az egyik forrása, hogy ez a párt komolyan gondolta, hogy rendezni kéne végre az „ügynökkérdést”. Az MDF, az FIDESZ és az MSZP viszont mindvégig ellenállt ebben a kérdésben, ahogyan pl. a médiaszabályozásban is gyümölcsözően együttműködtek, hogy megakadályozzák a tisztességes média viszonyok kialakulását.

Szégyenszemre a posztszocialista országok közül Magyarország az egyetlen, ahol mind a mai napig nem rendezték ezt a kérdést

és még ma is a politikai zsarolás előszeretettel alkalmazott eszköze az ügynökmúlt. És a Fidesz politikusai, propagandistái és kliensei körében ma is szép számmal találhatók olyanok, akik 90 előtt együttműködtek a titkosszolgálatokkal. Most pedig, amikor kirobbant a „Karikó-ügy” , ami egyébként nyilvánvalóan nem ügy, ezt megpróbálják a baloldal nyakába varrni, azt állítva, hogy a

baloldal karaktergyilkossággal próbálja lejáratni Kati Kariko-t.

Ezt azzal „támasztják alá”,

hogy miután a szélsőjobboldali Kurucinfó megírta ezt, először a Telex vette át az információt.

Miközben pontosan tudjuk, hogy a Kurucinfo kizárólag a Fidesznek köszönheti létét, mivel a kormánypárt 11 éve nem tett semmit annak érdekében, hogy eltűnjön a nyilvánosságból ez a netto náci portál. Sőt, az is egyértelmű, hogy a Fidesznek érdeke a Kurucinfo létezése.

Ha nem így lenne, nyilván már régen beszántotta volna, hiszen pontosan tudjuk, hogy hogyan takarít el a nyilvánosságból minden olyan orgánumot, amely útjában áll.

Azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy az információ éppen a Pfizer lejáratása érdekében elszántan küzdő kormánypárttól jutott el a Kurucinfohoz. Ezt persze ugyanúgy soha nem fogjuk megtudni, mint ahogyan azt sem, hogy valójában kik működtették, hogyan zsarolták, fenyegették, kényszerítették a beszervezési nyilatkozat aláírására a Kati Karikohoz hasonló megfélemlített, kiszolgáltatott állampolgárokat.

Puzsér Róbert is a tudós mellé állt

„Karikó Katalin attól még hős marad, ha esetleg kiderül, hogy ő is ember, akinek vannak gyengeségei. Mindenkinek vannak – kivéve persze a kommentfalakon tanyázó csürhe tagjait: ők makulátlanok. Nem is tűrik el, hogy náluk bárki kiválóbb legyen – aki annak látszik, azt lerántják a sárba, és összemocskolják. Kész csoda, hogy még senkinek nem jutott eszébe közülük egyet sem Nobel-díjra jelölni.” Írta a publicista a Hírklikken

Kapcsolódó

3 thoughts on “A Karikó „nem-ügy” kirobbantása kinek állt érdekében, avagy a korpa és a belekeveredett esete…..

  • Gumicsont, gumicsont! Karikó nagy, Orbán kicsi és kövér. Ja, és Karácsony magas és vékony. Ezek tények. Ahogyan az is tény, hogy Orbán az elmúlt 11 évben képtelen volt nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat. Miért is tette volna, amikor remekül lehet zsarolni velük, gondolom? Vagy olykor a nép elé vetni egy ilyen gumicsontot? Panem et…
    Ja, a kenyér sokat drágult, a cirkusz olcsóbb.

  • Nem értem ezt a nőt, ennyire fontos neki ennek az elmebeteg kis putrisnak a meleg kézfogása? ha ő is korrekt lenne . tenne mindenre, ebben az országban kisemmizték, megalázták, de most kitüntetésért eladja a lelkét?? micsoda asszonyság ö is? egyik bagoly a másik veréb…

  • En egy kicsit maskent latom az osszefuggest a cikkben jelzettnel, bar nyilvan en sem tudom, hogy ki volt a ‘kiszivarogtato’. De hogy Kariko Katalin ugymond ‘ugynok multjat’ elovettek, az a fideszes (ertem: szelsojobb, naci) lejarato kommunikacioba szervesen beleilleszkedik. Hiszen most mondtak vissza a Pfizer vakcinat (meg az egyeb nyugatiakat is), aminek a feltalalasa a tudos asszony nevehez fuzodik. Ezt nyilvan sokan nehezmenyezik, meg a sajatjaik kozul is, ezert meg ideologiailag sem art megtamogatni egyeseket, ha netan ketelkednenek abban, hogy a kinai az igazi. Csak nem fogjak beoltatni egy arulo kotyvalekaval az igazi, hithu, magyar lelku keresztenyeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük