Közel duplájába – 26 helyett 47,5 milliárdba – kerül a PM Budai Várba költözése

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium Budai Várba költözésének pontos részleteit.

Felháborító!

Varju László alelnök pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a Népszava cikkére hivatkozott, miszerint a minisztérium költözése a 2016-ban becsült 26 milliárd forint helyett várhatóan 47,5 milliárd forintba kerül majd.

A költségvetési bizottság elnöke úgy fogalmazott:

felháborító, hogy miközben rendszeresek a kilakoltatások, elsorvadnak a kis falvak, gyermekek éheznek, a „kormány teljesen fölösleges luxuskiadásokra szór a közpénzből tíz- és százmilliárdokat”.

„Újabb szintet lépett az orbáni diktatúra”

Varju László feltételezi, hogy a tárca által jelenleg használt épületre valaki „már szemet vetett” és azt el fogják adni.

A más témában feltett kérdésekre Gréczy Zsolt frakciószóvivő válaszolt. A politikust kérdezték arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész garázdaság, valamint súlyos testi sértés gyanúja miatt újabb ügyben – az MTVA-székháznál tavaly decemberben történtekkel összefüggésben – indítványozta Varju László mentelmi jogának felfüggesztését.

Gréczy Zsolt azt felelte, „újabb szintet lépett az orbáni diktatúra”, az ügyészség lépése felháborító, undorító, visszataszító. A DK abban bízik, hogy a teljes ellenzék szolidáris lesz és támogatja Varju Lászlót.

Dupla vagy semmi?!

Az Országgyűlés hétfőn egy másik ügyben már felfüggesztette Varju László mentelmi jogát. Az ügyészség gyanúja szerint ugyanis a DK politikusa a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

Gréczy Zsolt erre reagálva azt mondta, a Fidesz nehezen viseli, hogy Újpesten Varju László egyéni országgyűlési képviselői, a szintén ellenzéki Déri Tibor pedig polgármesteri címet nyert.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Körmendi Zsuzsa

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük