Kubatov büszkesége: Európában egyedülálló módon hazánkban még lehet labdarúgó mérkőzésre járni

Nem ismerem Kubatov Gábort, így nem áll módomban személyes benyomások alapján megítélni, hogy ennyire ostoba, vagy ennyire pártkatona.

Egy újabb “leg”, ami sokunk életébe kerülhet

Azért este, amikor megfáradva az egésznapos bólogatásban hazaérhet fent nevezett tisztségviselő és egyedül marad egy tükörrel, nem gondolom, hogy teljes szívével azt gondolja, hogy a családtagjait szívesen látná pandémia idején egy stadion lelátóján. És mégis erre buzdítja azokat, akik adnak a szavára. Közösségi oldalán így érvel:

“Európában egyedülálló módon hazánkban még lehet labdarúgó mérkőzésre járni.

Magyarország Kormánya az emberek biztonságának a megőrzése érdekében ma további szigorításokról döntött.

Szeretném arra kérni a Juventus elleni mérkőzésre érkezőket, hogy a szerdai Bajnokok Ligája találkozón folyamatosan viseljenek maszkot, takarják el vele az állukat, a szájukat és az orrukat.

Tartsák be az előírt védőtávolságokat

Kérem, hallgassanak a rendezőkre, mert ők a legjobbat akarják Önöknek és egyúttal a Ferencvárosnak is. A védőtávolság a családokra is érvényes!

Ha valaki nem tartja be a szabályokat, nem helyesen viseli a maszkot, nem tart megfelelő védőtávolságot, akkor mások és saját egészsége mellett azt is kockáztatja, hogy a Barcelona elleni mérkőzést nyílt kapuk mellett rendezhessük meg, helyszínen láthassuk és szurkolhassunk a csapatunknak.

A maszkviselés és a távolságtartás betartása

az oldalellátókon, a kanyarokban, és a kapu mögött szektorokra is egyaránt szigorúan vonatkozik.

Bármilyen nehéz megállni, de boldog pillanatokban se ugorjunk egymás nyakába!

Talán abszurdnak, felfoghatatlannak tűnik, de ezek a szabályok most az egészség és az élet védelme érdekében születtek.

Komolyan kérjük a kapu mögötti szurkolókat, a Tábort, akiknek a tagjai talán azt gondolják, mindennél erősebbek, nekik semmi sem árthat, hogy ők is tartsák be a szabályokat.”

Kérem, fogjunk össze, és mutassuk meg Európának,

hogy ha a csapatunk érdeke azt kívánja, akkor szabálykövetésben is teljes mellszélességgel támogatjuk a Fradit! Viseljünk maszkot, szurkoljunk együtt biztonságban! Hajrá Fradi!”

… és, aki nem ér haza a kijárási tilalom beköszönte előtt?

Érdekes problémát vetett fel az egyik kommentelő:

“Tisztelt Elnök úr! Természetesen igyekszek/igyekszünk minden kérésnek eleget tenni. Egyetlen kérdéssel viszont mindenképp fordulnék Önhöz. A mérkőzés befejezése körülbelül 23:00 körül várható. Aki a lakóhelyétől 2 órányi távolságra utazik a mérkőzés helyszínére, és az elrendelt kijárási korlátozási időszakba “csúszik” a hazaút miatt, ez esetben mi a teendő? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm/köszönjük!”

Kubatov -vagy az oldala kezelője megnyugtatólag válaszolt:

“Kedves Krisztián! Erről holnap részletesen tájékoztatunk mindenkit majd a Fradi.hu-n.”

Így nyert egy napot arra, hogy kiötöljék, miként lehet “okosba megoldani” a hazajutását azoknak, akik egy óránál messzebbről jönnek. Kíváncsian várjuk a kiskapu leírását!

Éjfél előtt pár perccel megjelent a hivatalos közöny!

A kedd éjszakai közlönyben megjelent másik rendelet pedig a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedéseket tartalmazza hat pontban:

1. A kijárási korlátozás. Éjfél és reggel 5 óra között – a (2) bekezdés szerinti kivétellel – mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Van néhány kivétel, amikor el lehet hagyni a szálláshelyet és közterületen lehet tartózkodni:

 • munkavégzés céljából,
 • a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából
 • a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából
 • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal

“Ha az Országgyűlés e rendelet hatályát meghosszabbítja, az (1) bekezdés szerinti kijárási korlátozás hatályának a fenntartásról a Kormány legkésőbb 2020. november 30-án döntést hoz” – mondja ki a jogszabály.

Ebből következik, hogy egyszerű az eset: “munkavégzésként” kell értelmezni a focimeccsnézést és máris megvan a megoldás a hivatalos hazajutásra!

operatív törzs

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.11.04 - 07:20
  Közvetlen hivatkozás

  …. és Kubatov erre büszke, hogy nálunk még lehet foci meccset tartani? Úgy néz ki, hogy erre csak ő, és a gazdája lehet büszke, mindenki más siralmasnak,és felháborítónak tartja. Egy meccs melegágya a fertőzésnek.

  Válasz
 • Avatar
  2020.11.04 - 22:16
  Közvetlen hivatkozás

  Elegge sekelyes gondolkodasu kubatov – de nem is vartam mast tole! Siralmas, hogy mire buszke, – bar annakidejen hitler is nagyon buszke volt a bator katonaira…. Csak eppen mindketten tettek ezt rossz elvek menten

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük