Kumin Ferenc nem úszta meg a kétéves kisgyerek esetének negligálását, leváltották

Kumin Ferencet, Magyarország New Yorki főkonzulát az a vád érte, hogy füle botját sem mozdította a szüleitől elválasztott kisgyerek hazahozataláért. Nem marad közpénz-finanszírozta hely nélkül, Ottawában folytathatja áldásos tevékenységét.

Valami volt… de nem az igazi?

Mint arról beszámoltunk, Róna Péter ügyvéd azzal vádolta Kumint, hogy csak a szája járt, de nem segített az Amerikában rekedt kétéves kisfiú családjának, hogy mihamarabb hazahozhassák a gyereket.

A magyar állam tett az Amerikában vegzált 2 éves gyerekre? – Kumin Ferenc és kormánya ismét leszerepelt

Válasz

A főkonzul közösségi oldalán válaszolt a vádakra:

Hallgattassék meg a másik fél: Kumin Ferenc válasza, a megtámadott jogán…

Bukás fel-le

Diplomáciai pályára lép, New Yorkban lesz főkonzul Pásztor István, az Információs Hivatal, azaz a magyar hírszerzés nemrég leváltott vezetője – értesült az Index kormányzati és ellenzéki forrásokból egyaránt.

A New York-i főkonzuli pozíciót eddig betöltő Kumin Ferenc is marad az észak-amerikai kontinensen: Ottawában folytatja nagykövetként.

Június végén a Magyar Közlönyben megjelentek szerint Pásztor Istvánt Szijjártó Péter külügyminiszter kezdeményezésére mentette fel Orbán Viktor miniszterelnök, miután az Információs Hivatal hosszú évek után a Miniszterelnökségtől visszakerült a külügy felügyelete alá.

Lázár embere?

Pásztor István dandártábornok 2012-től 2018-ig vezette a Lázár János Miniszterelnöksége alá rendelt hírszerzést, korábban a katonai elhárításnál szolgált. Lázár János a 2012-es kinevezéskor Pásztorral kapcsolatban azt hangsúlyozta: szempont volt a kiválasztásánál, hogy már a rendszerváltozás után kezdte titkosszolgálati karrierjét. Pásztor István korábban is volt már hivatalos poszton az Egyesült Államokban: katonai attaséként szolgált Washingtonban.

Az Orbán-Szijjártó duó megszabadult a feleslegessé vált Információ Hivatal vezetőtől – leszámolás?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük