Kuncze Gábor a spájzolási őrületről: vettem két kaukázusi kefirt, rám szóltak, hogy “nem készülök?”, vettem még kettőt!

Kuncze Gábor a Nap Híre vendége volt Gálvölgyi Jánossal és Szél Bernadettel. A csevej többek között a koronavírus miatt kitört vásárlási lázra terelődött. 

“Az ember legyen felkészült!”

Biztosan mindenki tapasztalta, aki a napokban betért megszokott üzletébe, hogy megélénkült a forgalom, a nyugis délelőtti órákban is keményen meg kell küzdeni egy-egy bevásárlókocsiért. Kuncze Gábor elmesélte, hogy

“Vettem két kaukázusi kefirt, hosszú sorok álltak, lisztért, cukorért és valaki rám szólt, hogy de hát jön a koronavírus, nem készültök rá? Erre vettem még két kaukázusi kefirt. Az ember legyen felkészült.”

Majd hozzátette a csak rá jellemző iróniával:

“Egy biztos. Karácsonykor idegen helyen süteményt nem eszem, mert az abból a pudvás lisztből fog készülni, amit most felvásároltak.”

Komolyra fordítva a szót, megjegyezte:

“Nem politizálnék ezzel a dologgal, ilyenkor a kormánynak kell tennie a dolgát. Nagyon helyesnek tartom, hogy tegnap Pintér belügyminiszter behívta az ellenzéki pártokat és tájékoztatta őket arról, hogy hogy áll. Ezt így kell csinálni.”

Eddig tartott a Pintér-dicséret, majd hozzátette:

“Az egy más kérdés, hogy ha a kormány állandó győzelmi jelentéseket mond és egyébként pedig az emberek mindennapi tapasztalata nem tükröződik vissza azokban a győzelmi jelentésekben, akkor baj van.”

Tapasztalata szerint:

“…a háziorvosokkal beszélgetve kiderül, hogy nincs meg a kellő tájékoztatás, semmi segítséget nem kapnak a felkészüléshez. Egyelőre még nincs itt a vírus, vagy nem tudjuk, hogy itt van-e.

Majd félig viccesen hozzátette:

“Egyes vélemények szerint már van beteg, csak augusztusra kapott időpontot a kórházba és ezért nem derült ki…..”

“Semmi szükség a pánikra!”

Szóba került Orbán Viktor szokásos pénteki rádiós beszélgetése és, hogy Törökország megnyitotta határát a menekültek előtt. Kuncze erről az gondolja, hogy

“Orbán Viktor mindent össze tud kapcsolni a migrációval. Lehet, hogy csak nyelvbotlás volt, hogy a koronavírus kapcsán nem Sorost emlegette. (…) Putyin és Erdogan egyeztettek egymással telefonon és elkezdtek tárgyalni. Valójában ők okozzák a problémát.(…) Az embernek meg az jut eszébe, hogy Orbán két barátjáról van szó, akik egymásnak feszülnek…”

A teljes adás ide kattintva látható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük