Kutyajárat: váratlan segítség a szeméttelep lakóinak

Mindig szívesen közlünk újabb történeteket a lenyűgöző kutyahűségről, a bármilyen akadályt legyőzve hazatérő kutyusokról, vagy a gazdájukat védelmező ebek hősiességének példáiról.

Az egyik leghíresebb kutyatörténet azonban minden máson túltesz

A történet főhőse Lilica, egy brazil család kutyája. Őt a több százezres Sao Carlos város szeméttelepén tengődő család fogadta be, pedig három gyerekük, kutyáik, macskáik és egyéb állataik is voltak már. A szűkösen élő emberek és állatok társaságában Lilica is helyet talált, sőt, nemsokára nyolc kiskutyát is szült. Az ember- és állatszerető szegény emberek, ha egyre nehezebben is, de etették a gyorsan gyarapodó családot. Ekkor a kutyájuk sietett segítségükre! Lilica minden este eltűnt valahova. Sok kilométeres távolságokra is elkóborolt, míg egyszer célhoz ért! Lilicát egy jómódú professzor asszony házához vezette a szerencse. A hölgy 13 kutyát és 30 macskát gondozott, és a kedves jövevényt sem zavarta el. Lilica ezután esténként átjárt második otthonába vacsorázni.

Ez a kutya azonban nem úgy viselkedett, mint sok más fajtársa

Degeszre tömhette volna magát, amíg csak bírja szusszal. Csakhogy Lilica soha nem ette meg az összes eledelét, hanem addig sündörgött új gazdája körül, amíg az asszony megértette, hogy a kutya a fejadagja maradékát el akarja vinni. A professzor asszony ezután mindig kis csomagot készített, amit Lilica fogai között elvitt az éjszakába.

Ugye kitalálta Olvasónk, hogy hová és kinek vitte az ennivalót? A kutya éveken át  hosszú éjjeli kirándulásokon hurcolta az eleséget eredeti otthonába, minden nap ugyanabban az órában.
A professzor asszony egy idő után megfigyelte, hogy hová viszi Lilica a csomagot, így aztán a két gazdasszony személyesen is kapcsolatba került.

Kutyahála

Kiderült, hogy Lilica nyolc kiskutyájának már régen találtak új gazdikat, tehát csomagokat a kutya már nem anyai ösztöne parancsának engedelmeskedve cipelte első gazdáinak.
Bármilyen nehéz emberi fogalmakat ráhúzni a kutyák viselkedésére, de itt valamiféle hálás gesztusról lehet szó azok iránt, akiknek ez a kutya nagyon sokat köszönhet…

Forrás: dogheirs.com

Kapcsolódó

A bíróság tesz a kutyachipre ….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük