Városi kurír
A napi fontos.

Lázár: barátom Trócsányi, az “ország ügyvédje”…..

"A magyar miniszterelnök nevét mindenki tudja...."

0 441

Lázár János jó barátjával, Trócsányi László igazságügyi miniszterrel révedt vissza a múltba, amikor az “ország ügyvédje” még ott tengette napjait. Tette mindezt a haver könyvbemutatóján, aminek a levezetését is vállalta.

A Párizsi Napló – avagy, ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt

A fergeteges, szinte bestseller-gyanús kötetet Hódmezővásárhelyen mutatta be a két cimbora a kimazsolázott hallgatóság előtt. Olyan magvas gondolatok hangzottak el Trócsányi szájából, hogy

Franciaországban egyre inkább úgy látják: Európa jövője azon múlik, hogy ki kerekedik felül az Emmanuele Macron francia elnök és Orbán Viktor magyar kormányfő, illetve a hozzájuk kötődő táborok közötti küzdelemben.

Trócsányi miniszter ügyvédi irodája 364 millió forintot kap a kormánytól

Arról nem érkezett információ, hogy Macron elnök mit szól az összevetéshez. Lázár feltette a kérdést:

“Szerinted mi kell ahhoz, hogy a nagysághoz legyen elég bátorságunk…?”

Trócsányi nem akadt fenn azon az apróságon, hogy megtudakolja, ki is az említett “nagy”, azonnal rávágta:

Az önbizalom, ami attól függetlenül jellemzi a franciákat, hogy megkopott a ruhájuk….

Ezt le is fordította, hogy ne kelljen a jelenlévőknek sokat törpölni: egy nemzet akkor lesz sikeres, ha egészséges önbizalma van. A magyarokban kettősség van – ez a legnagyobb bajuk is – megvan bennük a kisebbségi érzés és a felsőbbrendűségi is.

Trócsányi: Magyarország továbbra sem csatlakozik az Európai Ügyészséghez

“A magyar miniszterelnök nevét mindenki tudja….”

Hogy milyen nagymerítésű kutatásból vonta le a következtetést az ex ügyvéd, azt nem kötötte az orrunkra, meg arra sem tért ki, hogy milyen aspektusban emlegeti – aki emlegeti – Orbánt és, hogy ez biztosan büszkeséggel kell-e eltöltsön minket, de a lényeg, hogy Tisza István óta nem volt olyan politikusa országunknak, aki felkerült volna a világtérképre.

Aki további Orbán-fényezésre is kíváncsi, kattintson a videóra.

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ