Putyin olajexport-szerződésnek álcázva finanszírozza Olaszországban a Matteo Salvini vezette Északi Ligát?

Matteo Salvini – Orbán  harcostársa-  és a legnagyobb orosz olajtársaság felháborodottan utasította vissza a L’Espresso állítását, amely szerint a Rosznyefty olajexport-szerződésnek álcázva finanszírozná az általa vezetett Északi Ligát.

Az olasz belügyminiszter – Orbán Viktor migránsügyi szövetségese – a lap szerint hárommillió eurót kapott ilyen módon az Északi Liga az EP-választásokra. A hírt a L’ Espresso pénteken csak részben tárta a nyilvánosság elé, vasárnapi számában ígér részleteket. Az orosz elnök szóvivője azonban már reagált a hírre.

Orbán első munkanapján Salviniről: “ő az én hősöm, sorstársam is….és van néhány tapasztalatom, amit meg tudok vele osztani”

„Ezt ki mondja? Mi a forrás? Kérdezzük meg a lapot, mire alapoz, honnan az információ stb”

– mondta a Ria Novosztyi szerint Dmitrij Peszkov újságírói kérdésre.

Az olasz hetilap két munkatársának

Giovanni Tiziannak és Stefano Vergine-nek jövő héten megjelenő oknyomozó könyvéből közölt részlet szerint a belügyminiszter egykori szóvivője, Gianluca Savoini egyezett meg Moszkvával úgy, hogy hárommillió tonna olajat vesz egy észak-olaszországi vállalkozás a Rosznyeft orosz állami energiakonszerntől nyomott áron, a kedvezmény pedig a pártnál landol.

Salvini Orbánnal közösen akarja kormányozni Európát

A lap szerint az utóbbi néhány hónapban jött létre az ügylet, amelyről Gianluca Savonini – Salvini bizalmasa – és „a putyini kör fontos képviselője” tárgyalt, és fontos szerepet játszott benne az olasz belügyminiszter és kormányfőhelyettes Salvini októberi moszkvai látogatása.

Orbán és Salvini szétszakítja az Európai Uniót

(forrás: index.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük