Kiss-Rigó László, aki becsületes szakmáját tekintve püspök, aktív harcosa volt Orbán Viktornak a legutóbbi választás alkalmával és azóta sem lankadt a lelkesedése. Hogy a hevület volt-e előbb, vagy a 10 milliárdos kormánytámogatás, azt ahogy a tyúk-tojás dilemmában, itt sem lehet tudni.

Egyetért Orbán minden orrcimpa-rezdülésével…

Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi püspök nem rejtette véka alá, hogy egyetért Orbán minden orrcimpa-rezdülésével és ezt sűrűn tudatta népével, aki nemcsak lelki, de szellemi vezetőjükként is  néz rá.

fotó: civilhetes.hu

A püspök egy gyenge pillanatában szóba állt a Magyar Hang újságírójával, ám mikor megmondták neki, hogy ez köreikben nem szokás, letiltatta a beszélgetés közlését. A hetilap azonban a jogszabályokat betartva mégis lehozta, portálunk pedig szemlézte.

Kiss-Rigó László letiltott interjúja a “bevett gyakorlatnak és a jogszabályoknak is megfelelve”

Ebből kiderül, hogy

  • Kiss-Rigó László szerint nincs baj azzal, ha egy pap a misét pártpolitikai iránymutatásra használja ki, ez kötelességszerű megnyilatkozás is lehet. Például amikor Márki-Zay Péterrel szemben a fideszes jelöltre való szavazásra buzdított Hódmezővásárhelyen, akkor csak egy tévedést korrigált.
  • Szerinte nem érdekli a híveket az ügynökkérdés, de arra büszke, hogy az egyház hivatalos személyei közül kevesebben voltak érintettek, mint más szervezetekben. Őt magát is megkeresték, de ezen túlmenően beszervezni nem akarták.
  • A püspök nem állt a Fidesz mellé, de a Fidesz áll ki a leginkább a keresztény értékek mellett.
  • Régóta ismeri Orbán Viktort, de nem érzi méltónak magát arra, hogy általa tisztelt emberekről nyilatkozzon, hogy ők a barátjuknak tekintik-e őt.
  • Kiss-Rigó szerint a „Soros György által vallott ideológia” veszélyes az emberiségre, ezért küzdeni kell ellene, a kormány pedig sokat tesz a valódi menekültekért.
  • Szeged-Csanádi Egyhágymegye azért épít 8000 férőhelyes stadiont egy NB III.-as csapatnak, mert ez nem sport, nem labdarúgás kérdése, hanem annál több.
  • Kiss-Rigó László nem tudja, mi az a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

A lényeg a stadion!

Egy december 23-i és egy 27-i kormányhatározatban összesen közel másfél milliárd forintot rendelt a kormány a Lakiteleki Népfőiskolának. Csakhogy az épülő wellnessközpont tulajdonosa a valóságban a látszat ellenére nem a Lezsák-féle népfőiskola, hanem a fociimádó Kiss-Rigó László püspök által vezetett szeged-csanádi püspökség lesz.

4,5 milliárdból lesz termálfürdő a fideszes Lezsák főiskoláján

A fejlesztéseket a kormány három éve kiemelt beruházássá nyilvánította, az elmúlt két évben több mint 3 milliárd forinttal támogatta. Kiss-Rigó NB III.-as focicsapata egyébként tavaly közel 10 milliárd forintot kapott a kormánytól.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét