A  Roszatom honlapján előbb értesülhetnek az emberek arról, milyen szerződéseket köt a magyar állam Paks II.-ről, mint a kormánytól. 

Az évszázad legrosszabb üzletének nevezte a paksi bővítést az LMP országos elnökségi tagjai. Ungár Péter sajtótájékoztatóján ezt a többi közt azzal indokolta: a Roszatom honlapján előbb értesülhetnek az emberek arról, milyen szerződéseket köt a magyar állam Paks II.-höz kapcsolódóan, mint, hogy arról a kormány tájékoztatást adna.

A politikus tragikomikusnak nevezte azt is, hogy Magyarországon még egy napelem-tendert is csak Pakson lehet megvalósítani. Kifejtette: a megújuló energiaforrások előnye éppen az lenne, ha a helyi közösségek felügyelete alatt állnának, a centralizáció azonban ezt nem segíti.

Emlékeztetett arra is: a Miniszterelnökség még mindig nem adott tájékoztatást arról, milyen tartalommal és összeggel szerződött Klaus Mangold német lobbistával a beruházást érintően.

Ungár Péter: káosz van az ellenzéki oldalon

Ungár Péter a baloldali pártok tárgyalásait és Karácsony Gergely esetleges miniszterelnök-jelöltségét firtató kérdésre szomorúnak nevezte az ellenzéki oldalon jelen lévő káoszt, és kijelentette: ebben a helyzetben az LMP tudja biztosítani a stabilitást ezen a térfélen. Leszögezte azt is: az LMP miniszterelnök-jelöltje Szél Bernadett.

(forrás: MTI)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét