Kerítésen innenKiemelt hírek

Magyar György: legyen köztársasági elnöki előválasztás!

Magyar György: a kormány maga mondja meg, melyik sajtó mehet be a Covid-osztályokra

Köztársaságielnök-jelölti előválasztást tervez a Civil Választási Bizottság – jelentette be a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Magyar György, a szervezet elnöke. Elmondta: tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon a köztársasági elnököt nem közvetlenül választják meg az állampolgárok, mégis fontosnak tartják, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre.

A köztársasági elnök megválasztása most kardinális kérdés lesz,

mert pont az áprilisi választások előtt kell döntenie a parlamentnek, hogy ki legyen az államfő a következő öt évre.

Ha erről a jelenlegi összetételű parlament dönt, akkor Magyar Györgynek nincs kétsége, hogy a “133 hős” meg fogja választani a Fidesz jelöltjét.

Tehát nem tenne jót egy esetleges kormányváltásnál, ha jönnek az új törvények, és a köztársasági elnök nem írja alá. Ezért az ügyvéd azt mondta:

a civilek azt kezdeményezik, hogy a köztársasági elnök személyére „tegyünk mi javaslatot”. Ugyanígy, ahogy most az előválasztásnál, jöjjenek személyiségek, és akár online szavazzuk meg, kit tartanánk alkalmasnak arra, hogy a nemzet egységét megtestesítse

– fogalmazott.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

VIA klubradio.hu

 

Magyar György: legyen köztársasági elnöki előválasztás!

About Author

Comments (5)

  1. Ez egy remek gondolat, mert az eddigi fidesznyákok által választott kesztyűsbábok, mint pl Áder is, csak biodíszlet a “kormány” palettáját. Az ilyenekre semmi szükség, és tényleg jó lenne, ha az emberek beleszólhatnának

  2. Rozinger Jánosné

    Legyen köztársasági elnökjelölti előválasztás! Nem csak fideszesek élnek ebben az országban, érezzék az ország nem fideszes lakói, ill. állampolgárai is, hogy nekik is van némi beleszólásuk ezen döntésekbe, és a saját életkörülményeik alakulásába! Az elmúlt közel 12 évben, csak azok valósultak meg, amit a fidesz elit akart, az emberek meg sajnos némán tűrték és elviselték a fidesz kormány diktátumait, amelyek túlnyomó részt nem a többség érdekeit képviselte! Ha pedig most ismét a fidesz választ köztársasági elnököt, akkor még egy korlát lesz, ami akadályozza az esetleges új ellenzéki kormány működését! Mivel a köztársasági elnök minden törvényt elkaszálhat, amit az új kormány, a kormányzás érdekében hozna!

  3. […] arról beszámoltunk, az ügyvéd még a most lezajlott előválasztás eredménye előtt megpenítette, hogy nem kéne […]

Szólj hozzá!