Magyarország a szemétdomb országa – Hungarikum!

Az nem úgy van, hogy minden magát kakasnak képzelő önjelölt kiskirály alá szemétdomb is kell! Rosszul olvasta a mesét az, aki ebben a hitben éli mindennapjait.

Nem a szemétdomb teszi a kakast kakassá!

Péntektől nem viszi el a szemetet 116 Pest- és Nógrád megyei településen a szolgáltató, mert nem kapta meg az eddig elvégzett munkája fedezetét a Kukaholdingtól, vagyis a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től.

Ahogyan arról korábban már írtunk, az önkormányzati tulajdonú Zöld Híd Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd levelet írt a NHKV Zrt.-nek, amelyben azonnali segítséget kért, de mint most az InfoRádiónak elmondta, a csütörtökre megjelölt két utolsó tárgyalási időpontra sem reagált az állami cég, még elutasító visszajelzést sem kaptak.

“Ha péntek reggelig sem érkezik segítség, akkor megkezdjük a katasztrófavédelem és az önkormányzatok kiértesítését. Felmértük a meglévő üzemanyagkészletet, és az óvodák, iskolák, egészségügyi intézmények szolgáltatását megpróbáljuk ellátni, ameddig az üzemanyag kitart”

– mondta Gyenes Szilárd ügyvezető.

A cégnek megszűnt a közvetlen bevétele,

már nem bocsát ki számlát a lakosságnak, és a lakosság sem nekik fizeti be a közszolgáltatási díjat, hanem az NHKV Zrt.-nek. Az igazgató szerint a Zöld Híd rendszerből közel két és fél milliárd forint fejlesztési forrás került ki, és az elmúlt években nagyon leamortizálódott a járműpark, miközben az állami koordináció végrehajtásával növekedtek a feladataik.

“Havonta körülbelül 130 millió forinttal kapunk kevesebb pénzt, mint amiből korrekt módon lehetne dolgozni. Elindult egy felülvizsgálat, és ennek eredménye az lett, hogy még 122 millió forintot fizessünk vissza”

A folytatásban:  Nem enged a kormány a zsarolásnak! – Hanem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük