Magyarországon a leggyakoribb halálok: a közöny!

Az évek óta tartó mindennapos gyűlöletre buzdítás olyan mélyen beleégett a többségbe, hogy észre sem vesszük – vagy ha mégis, inkább elfordítjuk a fejünket – azokat a tragikus helyzeteket, amiben segíteni tudnánk. Közöny a köbön! Tisztelet a kivételnek!

Budapest, utca, hömpölygő tömeg – senki sem segít!

Vérző sebekkel a testén feküdt fényes nappal egy harmincas éveiben járó férfi hétfőn a főváros VII. kerületének egyik bankfiókja előtt a nyílt utcán.

Barátja telefon híján kétségbeesve próbált segítséget kérni a járókelőktől, de mindenki elfordította a fejét – írja a Bors. Szó nélkül mentek el a vérző ember mellett, ezért mire a mentősök kiértek, már nem tudtak segíteni a szerencsétlenül járt ember életén.

Epilepsziás rohama volt

A párommal sétáltunk az Erzsébet körúton, amikor megláttuk a fiatal férfit a földön fekve. A férfi a barátjával ment haza munkából, amikor rátört a roham. Hatalmas vértócsa volt körülötte, s a szájából is folyt a vér – emlékszik vissza a drámai pillanatokra Simon, aki egyből hívta a mentőket, és egy rövid videót is készített az esetről.

-számolt be a portálnak egy szemtanú.A Borsnak az eset kapcsán a BRFK azt mondta, rendőrségi intézkedés nem történt a helyszínen.

Így embertelenedünk el mi!

Nem az én dógom….. Az emberi közönyről egy majdnem-tragédia kapcsán 2018 Magyarországán

„Apa, mi ez amiben felnövök? Miért retteg mindenki? Miért bűn kérdezni?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük