Kerítésen innenKiemelt hírek

Márki-Zay “bűnlajstroma” – Nyilvánosságra kerültek a lejárató dokumentumok

Éjfélkor leáll az OTP mobil- és internetbank szolgáltatása

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy olyan dokumentumokat kapott a Demokratikus Koalíciótól, amelyeket állítólag a Fidesz juttatott el hozzájuk.

Ez nem jött be!

A dokumentumok célja az volt, hogy segítsék Márki-Zay lejáratását és Dobrev Klára kampányának az előre jutását. A DK azonban bizalomépítés jegyében inkább úgy döntött, ezen dokumentumokat átadja Márki-Zay Péternek.

A dokumentumban olvasható állítások:

  • Egy korábbi piramis-rendszerként működő céghálózatának az egyik legproduktívabb és és legtehetségesebb tagja volt Márki-Zay Péter és ehhez hasonló tevékenységeket folytatott Kanadában és az USA-ban is (például ügynöki tevékenység, biztosítás, életbiztosítás közvetítése)
  • A fenti céggel kapcsolatban temérdek visszaélést kentek el. A cég végelszámolása után Kanadába költözött a családjával, hogy felszívódjanak a dolgok. Ezt az ügyet a 2008-as válság mosta el, a megmaradt összegeket Márki befektette vagy Kanadába menekítette ki.
  • Többször hangfelvételeket készített a beszélgetéseiről, ezért pedig eljárás indult ellene.
  • Feljelentést tettek ellene politikai kampánya finanszírozásának kapcsán, a pontos megnevezés bűnpártolás és pénzmosás gyanúja. Azt állították, hogy kisvállalkozóktól ellopott százmilliók egy része vándorolt hozzá.
  • Korábban Márki-Zay Péter által eltávolított jegyző, Végh Ibolya korábban arról számolt be, hogy Botka László emberei szállták meg a vásárhelyi hivatalt, majd úgy fogalmazott, hogy a függetlennek hazudott politikusnak komoly gondjai vannak a polgármesteri hivatal irányításával. Akkor nyugodt, ha rivaldafényben állhat és beszélhet.
  • Horn Gyula titkárságvezetőjét alkalmazta, korábbi liberálisokat és szocikat ültetett vissza vezetői székekbe.
  • Több eljárás is indult ellene: 2019-ben gazdasági visszaélés ügyében nyomozott a rendőrség ellene, majd nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt is nyomozást indított ellene a rendőrség. Felesége közös családi vállalkozása ellen végrehajtást indított az adóhatóság, ugyanis nem fizették be időben a közterheket.
  • Feleségével közös cége ellen később egy másik eljárás is indult, vádirat szerint egy nyolc hetes kisbaba, azért halt meg agyvérzésben, mert nem kapta meg a véralvadást elősegítő K-vitamint otthonszülés közben. Mári-Zayné Vincze Felícia szabadlábon maradhatott, az adatok szerint a felhívták a figyelmet a szülőknél a kötelezettségre.
  • Testi fenyítés elfogadható.

A teljes dokumentumot ide kattintva érheti el. (forrás)

Előzmény

“Látszik ebből egyrészt, hogy a Fidesz ezzel is igyekezett beavatkozni az ellenzéki előválasztásba, másrészt, hogy milyen módszerekkel figyel meg embereket”

– fogalmazott Márki-Zay. Mint tisztázta,

„nem egy titkosszolgálati anyag, ez körülbelül a Kubatov-lista szintű megfigyelés”.

A politikus laptopjára és az általa vezetett hódmezővásárhelyi városháza honlapjára egyébként 3 évvel ezelőtt telepítettek már kémszoftvert. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt attól nem tart, hogy a hivatal autóját bepoloskázzák, vagy a Samsung telefonját lehallgatják, esetleg ellenőrzik a levelezését, ugyanis ezek közül egy sem bizalmas,

„vagy ha bizalmas is, semmi olyan nincs benne, amit szégyellni kéne”.

Azt nem tudni, hogy Fideszen belül pontosan kitől kapta a DK az anyagot,

de a Telex tudni véli, hogy egy vidéki fideszes önkormányzati képviselő adta át a dossziét. Márki-Zay értékelte, hogy a DK ahelyett, hogy használta volna az anyagot, inkább átadta azt neki az előválasztás utáni bizalomépítés jeleként.

Megköszönte a DK-nak, hogy ezzel is bizonyították, tisztességes módon együtt lehet velük működni az ellenzékben.

A dosszié konkrét tartalmáról azt mondta, nem egy titkosszolgálati anyag, inkább „CIA-ügynökös, békaember típusú” összeesküvés-elméletekről van szó, amelyek minden valóságalapot nélkülöznek, és rajta kívül még két magánszemély is érintett ezekben. A sajtót arra kérte Márki-Zay, hogy az ő nevüket ne hozzák nyilvánosságra.

Telex a DK-nál érdeklődött, a Fideszen belül honnan érkeztek a Márki-Zayra vonatkozó tippek. A párt válaszában azt közölte:

„Egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője adta a dossziét egy DK-s képviselőnek.”

A DK állítása szerint a képviselő, amikor látta, hogy Márki-Zay Péterrel kapcsolatos információk vannak az anyagban, elvitte a dossziét a DK központjába. Mindez az előválasztás második fordulójának utolsó napjaiban történt. A párt szerint

a dosszié átadásával „az egyetlen helyes és normális döntést” hozták meg, és előzetesen hozzájárultak, hogy Márki-Zay nyilvánosságra hozza a dokumentumot, vagyis a mai sajtótájékoztató a DK igényének megfelelően történt

– írták.

DK “Mélytorok”

Részleteket árult el a DK a Fidesz Márki-Zayt lejárató dokumentumairól. Barkóczi Balázs, a DK szóvivője elmondta:

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője adta át a Márki-Zayról összegyűjtött lejárató információkat tartalmazó dossziét egy szintén helyi, DK-s önkormányzati képviselőnek.

A szóvivő tudja, hogy konkrétan ki az érintett személy, de nem árulta el.

 

Márki-Zay "bűnlajstroma" - Nyilvánosságra kerültek a lejárató dokumentumok

Szólj hozzá!