Márki-Zay Péter: Orbán Viktornak „most jött meg a kedve a járványhoz”

Hódmezővásárhely a kormány által elvont bevételek miatt olyan helyzetben van, hogy nem tudja, júliustól miből tudnak bért fizetni – mondta el többek között Márky-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A városban az országosnál szigorúbb szabályok vannak:

a piacon mindenkinek kötelező maszkot viselnie. Márki-Zay Péter úgy véli: Orbán Viktornak

„most jött meg a kedve a járványhoz”.

Úgy fogalmazott:

ha ő lenne a miniszterelnök helyében, ő is a polgármesterekre tolta volna a felelősséget a kijárási korlátozások esetleges szigorításért.

Ugyanakkor úgy véli: a pártok támogatásának megfelezése lenullázza a 2022-es esélyeit. Arra a kérdésre, hogy a veszélyhelyzetben milyen a térség országgyűlési képviselőjével, Lázár Jánossal az együttműködése, Márki-Zay Péter azt válaszolta:

Lázárral pont úgy nem találkozik, mint eddig, de – ahogy fogalmazott – miután ő azt sürgette, hogy a magyar „oligarchák” is vegyék ki a részüket a védekezés költségeiből, szerinte Lázár János adakozókedve megjött, 3 millió forintot ajánlott föl egy alapítványnak.

Ami az önkormányzat pénzügyi helyzetét illeti, Márki-Zay Péter azt mondta:

a gépjárműadó elvonása miatt Hódmezővásárhely 130 millió forintot veszít, parkolásból eddig évente 70 millió folyt be. Ezen felül van egy több 100 milliós kiesés a vírus miatt (strand, bölcsődei normatíva), ehhez jön a kormány szigorítása.

Nem látványberuházások sorsa a kérdés,

hanem az, hogy tudnak-e bért fizetni júliustól.

Márki-Zay Péter attól tart,

a bajba került önkormányzatokat szelektíven fogja a kormány kisegíteni.

Forrás: ATV

2 hozzászólás

  • Avatar
    2020.04.12 - 08:05
    Közvetlen hivatkozás

    nem siránkozni kell Márki Zay Péter hanem cselekedni meg akartad változtatni az országot,van neked tanácsadód kérj onnan pénzt hisz Ő épített fel és küldött vissza Amerikából ezt nagyon sokan tudják hol van most hogy neked nem segít az öreg Soros papi?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük