Matolcsynét lefotózni nem kell félnetek jó lesz… – Pofon csattant a kéretlen kép készítőjén

A címben szereplő ferdítés központozását mindenki maga tegye ki vérmérsékletének megfelelően. Mindenesetre intő jel lehet, hogy Matolcsy Gyöngyit lencsevégre kapni, amint marcipánosztogatással próbál szavazókat édesgetni, nem veszélytelen próbálkozás – írja az azonnali.hu.

Durvul a helyzet….

 

Röviden: Balatonakarattyán marcipánosztogatással kampányolt a jelenleg is polgármester Matolcsy Gyöngyi. Mikor ezt lefényképezte egy LMP-s, fültövön vágták, barátját pedig leteperték.

Demokrácia, mi?

Nyaralásán vette észre Nuszbaum Tibor, az LMP frakcióalkalmazottja, hogy a polgármester, Matolcsy Gyöngyi (Matolcsy György jegybankelnök exfelesége) személyesen kampányol, mi több, a standjánál marcipánokat osztogat. Nuszbaum a telefonjával lefotózta a standot a marcipánokkal, mire Matolcsy Gyöngyi felszólította, hogy törölje a fotót.

„Erre mondtam, hogy miért törölném le, még nem tartunk ott! Ez egy kampányesemény, szabadon lehet fotózni”

– meséli Nuszbaum az Azonnalinak, hozzátéve, hogy csak a saját privát közösségi oldalára akarta a képet kitenni. Kérdésünkre azt is elmondta:

Matolcsy kifogása az volt a fotózással kapcsolatban, hogy azon az ajánlóíven szereplő adatok is látszódhatnak.

Nuszbaum azt mondta:

nagyjából egy méterről fotózott, így szerinte ezek nem látszottak a képen.

Mindenesetre miután visszautasította a fotó törlését, és távozni készült,

„ott termett három gorillaszerű alak”,

és egyikük elé állt, és megpróbálta lefogni, kivenni a kezéből a telefont. Erre Nuszbaum barátja megpróbált közéjük állni, válaszul még két „gorilla” odalépett, leteperték, és a hátára térdeltek, Nuszbaum pedig hátulról akkorát kapott a füle tövére, hogy azóta is fáj az állkapcsa.

Az ő telefonját nem sikerült elvenni, de az ominózus fotót végül csak letörölte, és a barátja telefonját el is vették, mindezek után pedig még a „gorillák” hívták ki a rendőrséget a fényképezés miatt – összegezte Nuszbaum az Azonnalinak a történteket.

„…gyertek!”

Fotó: Nuszbaum Tibor

Arra a kérdésre, hogy a polgármester utasította-e a verőembereket, hogy leteperjék őket, Nuszbaum azt mondta:

Matolcsyné azt mondta nekik, hogy „gyertek!”

Nuszbaumék a cikk publikálásakor, szombat délben épp a balatonalmádi ügyeletes orvoshoz tartanak látleletért, azután pedig mennek a rendőrségre feljelentést tenni. A helyszínre kiérkező rendőrök annyit tettek, hogy felvettek egy jegyzőkönyvet, és azt javasolták nekik, hogy vetessenek fel látleletet az orvosnál.

A további részletekért kattintson!

FRISSÍTÉS (14:35)

Időközben Matolcsy Gyöngyi kampánycsapata is reagált a történtekre Facebookon, szerintük:

„(…)Matolcsy Gyöngyi polgármester és csapata a helyi ABC bejárata mellett tartott jó hangulatú aláírásgyűjtést az önkormányzati választásokra. A kampányeseményt váratlan történés szakította félbe, amikor két ismerelen férfi lefényképezte a támogatói aláírásokat tartalmazó íveket, majd szóváltást követve rátámadtak a stáb több tagjára, köztük az alpolgármesterre és a falugondnokság egyik munkatársára.”

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük