Még mondjuk, hogy nem fejlődik a Fidesz! – 2012-ben Hugh Grantnak levélben akartak beszólni, -csak nem találták a címét- 2020-ra Georg Clooneynak maradt a Facebook-irgumburgum!

Nem Georg Clooney az első világsztár, aki problémásnak találta a Fidesz-éra demokrácia-felfogását. 2012-ben Hugh Grant privát címére akarták postázni az Orbán-kritikáját követően a médiaviszony-helyzetet ismertető pakkot, de a miniszterelnökség alkalmazottai nem találták a címét. Így szegény azóta is abban a hiszemben él, hogy nálunk gond van e téren, pedig, ha tudná…..

Anno Hugh Grant….

Hugh Grant egy brüsszeli páneurópai fórumon szólalt fel a magyar demokrácia védelmében. A konferenciát a Hír Tv tudósítása szerint a liberális-demokrata, valamint a két zöld EP-frakció támogatta, illetve megjelent Neelie Kroes európai uniós biztos is – adta hírül az akkori Hír Tv. Hugh Grant már akkor úgy látta:

az EU országai közül Magyarországon a média szabadságához való alapvető jogot veszély fenyegeti, és ez gátja a jó kormányzásnak is.

Sebtiben összeállították a kormány munkatársai azt az angol nyelvű anyagot, amelyet Hugh Grantnek akarnak küldeni,

de a sztár pontos elérhetőségét nem sikerült kinyomozni.

Az ominózus Clooney-“beszólás”…

A színész a GQ magazin Youtube-csatornájára felkerült interjúban beszélt többek között következő filmjéről, a The Midnight Sky-ról. Ahogy azt a 444 írja, az interjú vége felé (30 perc 30 másodperc környékén) Clooney az új film hangulatát magyarázta, ennek kapcsán mondta egy ponton azt, hogy

“nem voltunk egy járvány közepén, amikor készült a film, de mégis itt volt az összes többi dolog. Hogy mennyi dühöt és gyűlöletet élt át mindenki világszerte, nézd meg Bolsonarot Brazíliában vagy Orbánt Magyarországon”

A Fidesz-kommunikáció halad a korral

Ma már nem próbálkoznak hasonló “múltszázadi csökevénnyel, mint a levél, sokkal inkább a közösségi oldal bejegyzéseit részesítik előnyben. Nincs vele a sok macera, meg a sorbanállás a postán, egy kattintás és másris többmillió emberhez eljut, hogy micsoda HVCS-k gyülekezete a nevezett kormány.

George Clooney Magyarországról szóló, az Orbán-kormányt kritizáló levelére miniszteri és államtitkári szinten is reagált a magyar kormány, nehogy megessen az a csúfság, hogy Clooney nem követi valamelyiküket és így lemarad a nívós okfejtésről. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára után minisztere:

“George Clooney valószínűleg nem fogja félrenyelni a kávéját az én véleményem miatt, de ettől még a butaság butaság marad. Mondjuk, szerintem Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla.”

Szijjártó Péter külügyér “királyi többesben”:

“Szeretjük George Clooney-t…”

valamint Varga Judit igazságügyi miniszter is kommentálta az amerikai színész véleményét:

“Ha George Clooney legközelebb mifelénk jár, szívesen vendégül látom egy valódi kávéra és akár még a magyar jogállamiság valós helyzetéről is tájékoztatom, ha a tények is érdeklik. Ígérem, hogy az amerikai filmipar anomáliái kapcsán nem fogom nyilvánosan kritizálni, hiszen arról körülbelül annyi információval rendelkezem, mint ő a közép-európai politikai helyzetről. Valóság. What else Mr. Clooney?”

Clooney: Orbán propagandagépezete hazudik….

George Clooney teljes közleményének fordítása:

„Nem számítok arra, hogy a válaszomat a magyar híroldalak nagy része lehozná, mert azokat az orbáni rezsim vagy közeli szövetségeseik tulajdonolják és működtetik. De azért lesz visszhangja.

Soros Györggyel egyszer, egy ENSZ-értekezleten találkoztam, ahol az Egyesült Államok elnöke is ott volt, és a menekültválságról volt szó. Egyszer találkoztam a fiával, Alexszel is, egy davosi rendezvényen.

Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel. Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont.

Ugyanakkor a Soros család oktatást és jogsegélyt finanszírozott a szegényeknek és a menedékkérőknek, elsöprő jótéteményt hoztak a világnak.

Orbán úr ugyanezt érzékelhette 1989-ben, amikor Soros úr fizette az angliai tanulmányait. Aztán a kormánya egymillió dollárt fogadott el Soros úrtól a régi szép időkben, amikor Orbán Viktor a kommunizmus ellen küzdött.

Ami korábbi megjegyzéseimet illeti, szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle tekintélyelvűség ellen, amelyben az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat. Mintha 1956 soha nem történt volna meg, amikor a világot elárasztották a szovjet uralom elől menekülő magyar menekültek.

Nagyon kedvelem a magyar embereket.

Az 1980-as évek elején voltam ott először, amikor még a Szovjetunió része volt. A 2000-es évek elején tértem vissza, és a Duna-parton sétálgattam. Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott.

Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt.”

Titanic

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük