Tud ez a Varga miniszter asszony sebtiben reagálni, ha akar! „A cipész maradjon a kaptafánál, a Forma 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél” – Kiegészítés: „az igazságügyi miniszter pedig maradjon az igazságnál”!

Jegyezzük meg a napot, mert Varga Judit igazságügyminiszter asszony bebizonyította, hogy az igazán fontos dolgokban képes csípőből véleményt alkotni és reagálni. Így tett Lewis Hamilton véleménynyilvánítása után, mondván, inkább autózgasson, ne gondolkodjon. Úgy látszik, a Pegasus-botrány nem élvez prioritást nála – sem. Arról ugyanis csend van.

Hamilton elkövette azt a hibát….

Lewis Hamilton nagyot hibázott, azt gondolta, hogy mivel Ő demokráciában él, szabadon véleményezhet mindent, ami körülötte történik. Látszik, hogy nem ismeri a magyarokat! A második tévedése az volt, hogy angolul írta meg gondolatait, amit ugye elég korlátozott számban beszél nemzetünk apraja-nagyja, így könnyű dolga volt a kéretlenül beszóló miniszternek, hiszen sokaknak azt mond, amit akar. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a most felháborodók közül mi kifogása van az ellen, hogy „Magyarország gyönyörű”, meg, hogy „mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, kit szeret, vagy hogy mivel azonosul”?

Tudják, Hamilton csak pár napot tölt nálunk, utána visszarepül a demokráciába és ha véletlenül eszébe jut a magyarországi kitérője, nyugodtan hatra dőlhet, hiszen megtette, amit tudott, hogy felébresszen minket. Arról nem tehet, hogy nem hagyjuk magunkat!

Gábor György vallásfilozófus szerint:

Hogy mennyire igaza van Varga Juditnak! „A cipész maradjon a kaptafánál, a Forma 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.” Ehhez a bölcseleti Csomolungmához én már csak azt tudom hozzátenni, hogy az igazságügyi miniszter pedig maradjon az igazságnál.

Ahogy az megírtuk, instagram-oldalán szólalt fel a homofóbnak is nevezett, magyar pedofiltörvény ellen Lewis Hamilton, hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta csütörtökön, a hétvégi Magyar Nagydíj előtt

„Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj felé közeledve a szeretném kifejezni támogatásomat azok felé, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint. Az, hogy a hatalmon lévők ilyen törvényt hoznak, elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, kit szeret, vagy hogy mivel azonosul”

– írta a versenyző arra buzdítva magyar követőit, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az LMBTQ-emberek jogai mellett.

 

 

Vargának van KRESZ-vizsgája!

Varga Judit igazságügyminiszter csütörtök este reagált Hamilton állásfoglalására:

„Sajnálattal láttam, hogy ma Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához. A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre.

Jómagam a KRESZ vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből.

Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél. Sok sikert a Hungaroringen!”

Anno Hugh Grant….

Hugh Grant egy brüsszeli páneurópai fórumon szólalt fel a magyar demokrácia védelmében. A konferenciát a Hír Tv tudósítása szerint a liberális-demokrata, valamint a két zöld EP-frakció támogatta, illetve megjelent Neelie Kroes európai uniós biztos is – adta hírül az akkori Hír Tv. Hugh Grant már akkor úgy látta:

az EU országai közül Magyarországon a média szabadságához való alapvető jogot veszély fenyegeti, és ez gátja a jó kormányzásnak is.

Sebtiben összeállították azt az angol nyelvű anyagot, amelyet Hugh Grantnek akarnak küldeni,

de a „sztár” pontos elérhetőségét nem sikerült kinyomozni.

A Clooney-“beszólás”…

A színész a GQ magazin Youtube-csatornájára felkerült interjúban beszélt többek között következő filmjéről, a The Midnight Sky-ról. Ahogy azt a 444 írja, az interjú vége felé (30 perc 30 másodperc környékén) Clooney az új film hangulatát magyarázta, ennek kapcsán mondta egy ponton azt, hogy

“nem voltunk egy járvány közepén, amikor készült a film, de mégis itt volt az összes többi dolog. Hogy mennyi dühöt és gyűlöletet élt át mindenki világszerte, nézd meg Bolsonarot Brazíliában vagy Orbánt Magyarországon”

A Fidesz-kommunikáció halad a korral

Ma már nem próbálkoznak hasonló “múltszázadi csökevénnyel, mint a levél, sokkal inkább a közösségi oldal bejegyzéseit részesítik előnyben. Nincs vele a sok macera, meg a sorbanállás a postán, egy kattintás és másris többmillió emberhez eljut, hogy micsoda HVCS-k (Helyi Vagány Csávók) gyülekezete a nevezett kormány.

George Clooney Magyarországról szóló, az Orbán-kormányt kritizáló szavaira miniszteri és államtitkári szinten is reagált a magyar kormány, nehogy megessen az a csúfság, hogy Clooney nem követi valamelyiküket és így lemarad a nívós okfejtésről.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára::

“George Clooney valószínűleg nem fogja félrenyelni a kávéját az én véleményem miatt, de ettől még a butaság butaság marad. Mondjuk, szerintem Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla.”

Szijjártó Péter külügyér “királyi többesben”:

“Szeretjük George Clooney-t…”

valamint Varga Judit igazságügyi miniszter is kommentálta az amerikai színész véleményét:

“Ha George Clooney legközelebb mifelénk jár, szívesen vendégül látom egy valódi kávéra és akár még a magyar jogállamiság valós helyzetéről is tájékoztatom, ha a tények is érdeklik. Ígérem, hogy az amerikai filmipar anomáliái kapcsán nem fogom nyilvánosan kritizálni, hiszen arról körülbelül annyi információval rendelkezem, mint ő a közép-európai politikai helyzetről. Valóság. What else Mr. Clooney?”

Clooney: Orbán propagandagépezete hazudik….

George Clooney teljes közleményének fordítása:

„Nem számítok arra, hogy a válaszomat a magyar híroldalak nagy része lehozná, mert azokat az orbáni rezsim vagy közeli szövetségeseik tulajdonolják és működtetik. De azért lesz visszhangja.

Soros Györggyel egyszer, egy ENSZ-értekezleten találkoztam, ahol az Egyesült Államok elnöke is ott volt, és a menekültválságról volt szó. Egyszer találkoztam a fiával, Alexszel is, egy davosi rendezvényen.

Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel. Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont.

Ugyanakkor a Soros család oktatást és jogsegélyt finanszírozott a szegényeknek és a menedékkérőknek, elsöprő jótéteményt hoztak a világnak.

Orbán úr ugyanezt érzékelhette 1989-ben, amikor Soros úr fizette az angliai tanulmányait. Aztán a kormánya egymillió dollárt fogadott el Soros úrtól a régi szép időkben, amikor Orbán Viktor a kommunizmus ellen küzdött.

Ami korábbi megjegyzéseimet illeti, szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle tekintélyelvűség ellen, amelyben az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat. Mintha 1956 soha nem történt volna meg, amikor a világot elárasztották a szovjet uralom elől menekülő magyar menekültek.

Nagyon kedvelem a magyar embereket.

Az 1980-as évek elején voltam ott először, amikor még a Szovjetunió része volt. A 2000-es évek elején tértem vissza, és a Duna-parton sétálgattam. Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott.

Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt.”

 

varga

2 thoughts on “Tud ez a Varga miniszter asszony sebtiben reagálni, ha akar! „A cipész maradjon a kaptafánál, a Forma 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél” – Kiegészítés: „az igazságügyi miniszter pedig maradjon az igazságnál”!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük