Vettelt utólag kizárták a Magyar Nagydíjról – nem, nem azért!

Sebastian Vettel, az Aston Martin pilótája a második helyen zárt a vasárnapi Magyar Nagydíjon, Esteban Ocon mögött és Lewis Hamilton előtt. Valami bibi közbeszólt: utólag kizárták a futamból.

Nagyszerű teljesítményt bemutatva a második helyen ért célba Sebastain Vettel a Magyar Nagydíjon, csakhogy már nem sokkal a futamot követően felvetődött annak a gyanúja, hogy ki is zárhatják a négyszeres világbajnokot.

Nem sokáig örülhetett azonban a dobogónak német versenyző,

este ugyanis az F1 hivatalos oldalán közölték, hogy

a stewardok nem tudták a szükséges mennyiségű üzemanyagot levenni a verseny utáni mintavételhez, ezért diszkvalifikálták Vettelt.

Szabály az szabály!

A technikai szabályzat szerint a versenyzőknek biztosítaniuk kell, hogy legalább 1,0 liter üzemanyagmintát a verseny során bármikor le lehessen venni az autóból –

Vettel Aston Martinjából azonban csak 0,3 litert lehetett lecsapolni a vasárnapi futam után.

A versenybírák közleménye szerint

az Aston Martin azt állította, hogy számításaik szerint 1,44 liternek kellene még a kocsiban lennie, de azt egyszerűen nem tudják kinyerni.

A büntetéssel Hamilton lett második (+2 pont Verstappenhez képest), Carlos Sainz pedig a harmadik helyezett és Kimi Raikkönen is feljött a 10. helyre, így pontot szerzett.

VIA HVG

Háttér

Csütörtök óta megy az adok-kapok a magyar médiában, amikor a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton tett közzé egy üzenetet

„Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él.”

Mint írta,

„arra biztatom a magyar embereket, hogy a közelgő népszavazáson a szavazatukkal támogassák az LMBTQ-közösség jogainak védelmét, hiszen most nagyobb szükségük van a támogatásra, mint valaha. Kérlek benneteket, hogy mutassátok ki a szereteteteket embertársaitok felé, hiszen a Szeretet mindig győz.”

Nem kellett sokáig várni a kormány-válaszra

Varga Judit szerint Hamilton fake newst terjeszt, és maradjon inkább az autóversenyzésnél. Hamilton azonban nem volt egyedül, az Aston Martin többszörös világbajnoka, Sebastian Vettel előbb csak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szivárványos cipőben érkezett a Hungaroringre, a sajtótájékoztatón azonban ennél tovább ment.

„Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz.”

– mondta a sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy

„már rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem értem, hogy miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak.”

Minderre már Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia, és feltette a nagy kérdést, miszerint

„Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok?”.

Vettelt azonban ez sem tántorította el és újabb egyértelmű üzenetet küldött:

Szivárványmintás szájmaszkban és pólóban jelent meg a Forma-1 Magyar Nagydíj vasárnapi versenynapján Sebastian Vettel. A pólón a „Same Love” vagyis „Ugyanaz a szerelem” felirat volt látható. Vettel egy szivárvány mintás cipőt is felvett, amelyet Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője vasárnap a Facebookon nácikhoz hasonlított, mondván

„A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban”. Hogy mondandóját nyomatékosítsa, fel is tett egy képet az 1936-os berlini olimpiáról.

Deutsch megszólalására az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István adott kemény választ:

„Tamás, milyen mélyre süllyedtek még, de tényleg? Az esztelen uszítás után most konkrétan lenáciztok egy világbajnokot (bárkit), mert veletek ellentétes véleménye van? Milyen szörnyetegek lettek az egykoron szabad és felvilágosult Magyarországért kiálló fiatal demokratákból…?!”.

A közönség „ráhangolódott a regnáló üzeneteire”

A Forma-1-es Magyar Nagydíj közönsége kifütyülte az időmérőn pole pozíciót nyerő Lewis Hamiltont. Ezt követően a címvédő a futamon harmadik helyen zárt, de az ezutáni interjúban is füttyszóval várta a közönség. Pedig arról is beszélt,

mennyire boldog a drukkerek visszatérése miatt, a Hungaroringról erre is nagy pfújolás érkezett.

Hiába tette, hiszen az ottlévők nem értették, mit mond,

ami csak annyit bizonyít, hogy az idegen nyelv idegen volt tőlük. A rosszabbik eset, hogy értették, de annyira vuduzottak voltak, hogy ennek ellenére fütyültek.

A 24.hu felvételén felvételen tisztán hallani is, amikor a mikrofonhoz lép:

Kapcsolódó

 

vettel

One thought on “Vettelt utólag kizárták a Magyar Nagydíjról – nem, nem azért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük