Megduplázhatják az orvosi béreket, a kormány elfogadta a kamara javaslatát

Az új Telex.hu írta meg elsőként, hogy elérhető közelségbe került az orvosi bérek megduplázása, derült ki a kormány és a Magyar Orvosi Kamara szombati tárgyalása után.

“Az orvosi kamara által előterjesztett bértáblát elfogadtuk, az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn benyújtjuk” – jelentette be Orbán Viktor a Facebookon, miután a kormány delegációja találkozott a Magyar Orvosi Kamara küldöttségével.

a Magyar Orvosi Kamara az orvosi bérek megduplázására és a hálapénz büntetőjogi szankcionálására tett javaslatot. Ennek részletei később derülnek ki. Az orvosi kamara januárban megjelent javaslata szerint a bruttó bérek a következőképpen alakulnának (néhány példa):

 • Rezidens 1 (belépő szint): 687 837 Ft
 • Szakorvos 1: 1 154 920 Ft
 • Szakorvos 10 éve:  1 398 358 Ft
 • Szakorvos 37 éve: 2 025 512 Ft

Orbán azt mondta: az elkövetkező hónapokban nem várható, hogy lesz vakcina a koronavírus ellen. A kórházak óriási terhelés alá kerülnek, ami az orvosoktól és ápolóktól is emberfeletti munkát követel. Az orvosi kamara világossá tette, hogy ezt a mostani bérszínvonal mellett nem tudják vállalni, mondta a kormányfő, majd így folytatta:

Összefogásra van szükség. Ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében egy áttörő erejű javulást kell elérnünk.

Az elmúlt években a sztrájktárgyalások eredményeképp a szakorvosok bére 107 ezer és 100 ezer forinttal, a szakorvosjelölteké 50 ezer forinttal emelkedett. A Magyar Orvosi Kamara is elismeri, hogy ágazati összehasonlításban az egészségügyben nőttek a legnagyobb mértékben a bérek, de ezek még így is messze elmaradnak az alacsonyabb képzettséggel és munkaterheléssel járó területeken jellemző fizetésektől.

Telex.hu

Egy hozzászólás itt: “Megduplázhatják az orvosi béreket, a kormány elfogadta a kamara javaslatát

 • 2020.10.03 - 22:58
  Közvetlen hivatkozás

  Az Isten szerelmere! Mikor tanulnak mar meg OLVASNI orban kijelentesei kozott a hirgyartok! Az orbani olvasat szerint megint hoztak egy FELTETELES DONTEST, vagyis MEGDUPLAZHATJAK a fizetest – DE NEM FOGJAK , mert ugyanigy nyilatkozott orban annakidejen az 500 000 forintos egyszeri juttatasrol is, ami eloszor MINDENKINEK jart VOLNA, aztan “finomitottak” a listan, kihuztak egy csomo egeszsegugyi dolgozot, AZTAN meg kellett palyazni, majd a palyazok kozul se kapta meg mindenki, hanem akit orbanek ugy iteltek meg, hogy hithu fideszes, akkor azok talan kaptak, talan nem, es az sem volt 500 000, hanem netto csak alig 320 000. De azert minden novernek levettek a 185 000 forintos fizeteset 130-ra, azzal a felkialtassal, hogy most fognak kapni majd 500 000 egyszeri juttatast. (Amibol aztan pont a noverek nagy reszet hagytak ki). Most ez egy ugyanilyen kamu igeret – mert orban olyan csoro sohasem volt, hogy igerni ne tudott volna! -, igy ezzel megint idot nyerHET egy darabig. (De ez mar korantsem olyan biztos, mert az emberek egyre turelmetlenebbek, ehesebbek, es jon a tel is).

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük